Társoldalunk:

Mégsem olyan felhőtlen Vettel és Leclerc viszonya?

2020.11.20. 08:48

Kívülről úgy tűnik, hogy baráti a kapcsolatuk, Sebastian Vettel szavai azonban kissé más megvilágításba helyezik ferraris csapattársához való viszonyát.

Sebastian Vettel és Charles Leclerc lassan két szezont töltött el egymás csapattársaként a Ferrarinál. Ez idő alatt többször is keresztezték egymás útját a pályán, a tavalyi Brazil Nagydíjon pedig összeütköztek. Noha a különböző incidenseknek látszólag nem volt hatása a kapcsolatukra, amely elmondásuk szerint rendben van, Vettel a Die Zeit online kiadásának nyilatkozva kissé mást mondott erről. Lehet, hogy mégsem minden olyan kerek, mint amilyennek kívülről tűnik?

Az Orosz Nagydíj előtt együtt melegítettek lábtengózássalForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Maxim Shemetov

Vettel kijelentései – azon túl, hogy kívülről nézve nincsen rosszban Leclerc-rel – azért is meglepőek, mert a Török Nagydíj után „a jövő legnagyobb sztárjának" nevezte csapattársát, aki szerinte „éretten" és „jó formában" vezet. A vélhetően az isztambuli futamnál korábban felvett interjúban azonban meglehetősen furcsa választ adott arra a kérdésre, hogy bonyolultabbá vált-e a kapcsolata a monacói pilótával, mióta kiderült, hogy Leclerc marad a Ferrarinál, ő azonban az év végén elhagyja a csapatot. „Egymástól függetlenül dolgozunk. Minden pilóta szabadon választja meg, hogy mennyire veszi ki a részét a munkából. Vannak, akik csak beülnek az autóba és vezetnek, és vannak azok, akik gondolkoznak és sok dologban részt vesznek.Hogy a kérdésre is válaszoljak, Charles Leclerc és az én kapcsolatom nem amiatt szenvedett, hogy elhagyom a Ferrarit, ezért jobb sem lett."

Vettelről köztudott, hogy példaképe és egykori mentora, Michael Schumacher módszereit követve a legapróbb részletekbe is szeret belemélyedni, és mindent feljegyez fekete noteszába. Ezek szerint Leclerc nem ilyen, ami vélhetően nem tetszik a négyszeres világbajnoknak.

Arra a kérdésre, hogy pontosan hogyan kell értelmezni az elhangzottakat, ez volt a válasz: „Velem valójában könnyű kijönni. Nem vagyok a játszmázás híve, vagy hogy negatív légkört alakítsak ki a háttérben. Nem foglalkozom sokat azzal, hogy rossz útra tereljek valakit. Mindketten más szakaszában tartunk a karrierünknek. Én sokkal előrébb tartok már benne, idősebb vagyok és már sok mindent láttam, számára azonban sok dolog nagyon jó" – felelte Vettel, újabb kétértelmű célzást téve csapattársa viselkedésére.

Leclerc és Vettel látszólag jól kijönnekForrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

A négyszeres világbajnok végül pedig elmondta, hogy a Forma-1-ben nem kell mindenáron politikai csatározásokba bonyolódni a csapaton belül ahhoz, hogy valaki sikeres legyen, hiszen ő sem tesz ilyet. „Ez mindenkinek a saját döntése. Ez a viselkedés egyén kérdése. Amikor élesedik a helyzet, egyes emberek úgy döntenek, hogy olyasmit tesznek, ami nem mindig helyes vagy fair. Engem ez azonban nem érdekel, mert én nem ilyen vagyok. Itt-ott talán másképp cselekedhettem volna, végtére azonban nem bánom a következményeket."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK