Hamilton elmondta, mit akar az új szerződésébe

Forma-1, Török Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 15: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP looks on from the grid before the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on November 15, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Kenan Asyali - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton kijelentette, az új szerződésébe szeretné belefoglalni, hogy munka miatt kevesebbet kelljen utaznia, és ha lehetséges, akkor inkább online egyeztessenek. A hétszeres világbajnok a családjával is szeretne több időt eltölteni.

Lewis Hamilton vasárnap nyerte meg pályafutása hetedik világbajnoki címét, ám emellett az is egyre több beszédtémát szolgáltat, hogy 2021-re egyelőre nem rendelkezik szerződéssel. Ezzel együtt mind ő, mind Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt kommunikálja, hogy mindez csak idő kérdése, de semmit nem kell elsietniük.

Hamilton a jövőben kevesebb időt szeretne utazással tölteni Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Kenan Asyali

A brit pilóta már korábban is utalt arra, hogy a koronavírus-járvány hatására sok dolgot átértékelt magában, és a jövőben változtatni szeretne életmódján. Most kijelentette, hogy csökkenteni szeretné azt az időt, amit utazással tölt, és inkább átállna az online megbeszélésekre.

– nyilatkozta a BBC-nek adott interjújában. – Biztos vagyok benne, hogy a szerződésemben a valódi találkozások helyett rengeteg olyan időpontot fogunk megjelölni, amikor Zoomon keresztül egyeztetünk. Ennek következtében kevesebbet kell majd repülnöm.”

A járvány rengeteg szempontból hatással van az idei szezonra, de a legfontosabb talán az, hogy a csapattagok nem hagyhatják el a saját buborékjukat annak érdekében, hogy minimalizálják a megfertőződés esélyét.

A pilótákra ráadásul még szigorúbb szabályok vonatkoznak, így az elmúlt hónapokban Hamilton alig találkozott rokonaival. A jövőben ezen mindenképpen szeretne változtatni.

„A barátokkal, illetve családi körben eltöltött idő mindennél fontosabb. Ha ismét lehetőségünk lesz többet utazni, el szeretném vinni valahova a családomat, hogy velük együtt ünnepeljek, és szép emlékeket szerezzünk. Idén egyszerűen nem láthattam őket, ez volt a legnehezebb az egészben.”

Még a királyi család is gratulált neki

Miután Hamilton hetedik alkalommal is megszerezte a világbajnoki címet, a médiát elárasztották a gratulációk. A kollégáknak persze nem volt nehéz dolguk, legalábbis abban az értelemben, hogy a leintés után mindenki megkapta ezt a kérdést, de a közösségi felületeken mások is kifejezték elismerésüket.

Hamiltonnak a királyi család is gratulált

„Még egyáltalán nem szoktam hozzá – utalt a hetedik elsőségre. – Mindig is megtisztelő, amikor az embert ennyiszer megemlítik. Most több üzenetet kaptam, mint az életem során eddig bármikor, és ezek közül néhányat a legcsodálatosabb emberek küldtek.”

Sally Nugent, a BBC riportere nem hagyta annyiban a kérdést, és kérte Hamiltont, hogy mondjon konkrét neveket. A 35 esztendős versenyző ennek eleget is tett, és egy olyan famíliát említett, ami csak egyszer járt F1-es versenyen, mégis egy brit ember számára vélhetően az egyik legnagyobb elismerést jelenti.

Szoktam látni, hogy ki említett meg a közösségi médiában, és az, hogy a királyi család személyesen rólam készített bejegyzést, életem egyik legnagyobb megtiszteltetése.”

Hamilton ennek kapcsán azt is elárulta, hogy egyszer személyesen II. Erzsébet királynővel ebédelt, ami egyrészt lenyűgözte, másrészt viszont nem minden sült el jól. Az egyik komornyik ugyanis rálépett egy ottani kutyára, az eb üvöltése pedig egy életre beleégett a Mercedes pilótájának az agyába.