Társoldalunk:

A McLaren nem írja le a Ferrarit a 3. helyért zajló csatában

2020.11.17. 16:42

Éleződik a küzdelem az F1-es konstruktőri világbajnokság 3. helyéért, a dobogóra hajtó McLaren csapatfőnöke az idén gyengélkedő Ferrarit is az ellenfelek közé sorolja.

Már csak három, egymás utáni hétvégéken zajló futam maradt az idei F1-es szezonból, és bár az egyéni és a konstruktőri világbajnok kiléte is eldőlt már, továbbra is nagy csata zajlik a konstruktőri értékelés 3. helyéért.

A Ferrari is beleszólhat a McLaren, a Racing Point és a Renault küzdelmébe?Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

A jelenlegi 3. helyezett a Racing Point 154 ponttal, de a 149 pontos McLaren bármikor fordíthat, nem lehet még leírni a 136 pontos Renault-t és Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke a 130 pontos Ferrarival is számol még, főleg azután, hogy a Török Nagydíjon a maranellói istálló szerezte a legtöbb pontot és nagy lépést tett az előttük állók felé.

A gyengén sikerült időmérő után a McLaren is mentette a helyzetet, Carlos Sainz és Lando Norris az 5. és a 8. helyen ért célba, így nem maradtak le vészesen a Sergio Pérez révén 2. helyet szerző Racing Point mögött.

„Nyilvánvalóan nagyszerű számunkra ez az eredmény, mert versenyben tart minket a konstruktőri világbajnokságban, ami jó hír, de ebben a csatában pillanatnyilag biztosan nem a miénk a 3-4. leggyorsabb autó – kommentálta Seidl a fejleményeket. – A Ferrari révén pedig azt is láthattuk, hogy egy jó eredménnyel a küzdelem hirtelen négy csapatra bővül a 3-4-5-6. helyért.”

Seidlt nem lepi meg, hogy a Ferrari is kezd felzárkózniForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A Ferrari 50 éve nem szerepelt olyan gyengén, mint az idén, és a török, valamint a bahreini fordulókat otthon töltő Mattia Binotto korábban utalt arra, hogy idén nem számít fellángolásra, elsősorban jövőre harcolnának rendszeresen a dobogós helyekért. Seidl szerint nem aggasztó, hanem várható a Ferrari törökországi formája.

Tudom, hogy milyen forrásokkal rendelkezik egy olyan csapat, mint a Ferrari és mire képesek, ezért nem meglepő, hogy visszavágnak a szezon során – nyilatkozta a német szakember. – Sohasem becsültük alá a Ferrari erejét. Van két nagyszerű pilótájuk és nyilvánvalóan egy remek csapatuk. Ez a valóság.”

„Egyszerűen az a fontos, hogy magunkra összpontosítsunk és kihozzuk a maximumot a lehetőségeinkből. Versenyképes autónk van, ami nagyszerű előrelépés a tavalyi évhez képest” – utalt arra, hogy eddig 76 ponttal többet szereztek, mint tavaly, az első 14 futam során.

Az utolsó három forduló azért is izgalmasnak ígérkezik, mert három eltérő jellegű pályán zajlik majd a küzdelem. A Bahreini Nagydíj helyszíne jól ismert, a beugró Szahíri Nagydíj még a monzai pályánál is tempósabb lehet, Abu-Dzabi pedig inkább lassú, technikás pálya, ahol mindig nehéz előzni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK