Társoldalunk:

Vettel: Hamilton a mi korszakunk legjobb versenyzője

2020.11.15. 17:32

Gratulálnak ellenfelei a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnak, a Mercedesnél hálásak neki, és az egyetemes sporttörténet legnagyobb alakjai között emlegetik.

A Török Nagydíj megnyerésével Lewis Hamilton bebiztosította pályafutása hetedik világbajnoki címét a Forma-1-ben, ezzel statisztikailag minden idők legsikeresebb versenyzője lett a sportágban. A leintés után több ismert személyiség is gratulált a sikerhez, az alábbiakban ezek közül emeltünk ki néhányat.

Vettel elsőként gratulált Hamilton sikeréhezForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Sebastian Vettel
Minden idők harmadik legsikeresebb F1-es pilótája

„Azt mondtam neki, hogy ez nagyon különleges helyzet a számunkra, mert tanúi vagyunk ma annak, hogy történelmet írt. Szerintem bizonyosan ő a korszakunk kiválósága. Hogyan tudnánk Fangiót vagy Stirling Mosst a mi generációnkhoz hasonlítani? Lehet, hogy haszontalanok lennénk, mert betojnánk az ő autóikban, ők meg lehet, hogy a mieinkben, mert azok túl gyorsak nekik. Ki tudja? Ez mindegy is, szerintem minden korszaknak megvannak a maga legjobbjai és Lewis bizonyosan a legkiválóbb a mi korszakunkban.”

„Számomra, érzelmileg mindenképpen Michael lesz a legnagyobb versenyző, de kétségtelen, hogy az eredményei révén Lewis az. Egyenlített a bajnoki címek terén, több versenyt nyert, sokkal több a pole pozíciója, úgyhogy megtett mindent, amit kérni lehet tőle, erre a mai verseny a legjobb példa. Nagyon nehéz volt, már önmagában a pályán maradni is, kétórás volt, és igazából nem ő volt az esélyes, mégis megnyerte. Ismét előhúzott valami különlegeset a tarsolyából, ezért megérdemel mindent, amit elért.”

Jean Todt
Az FIA elnöke, Michael Schumacher volt csapatfőnöke

„Ez a legszebb módja a hetedik F1-es egyéni világbajnoki cím elérésének. Minden tiszteletem.”

Ola Källenius
A Daimler AG elnök-vezérigazgatója

„Milyen hihetetlen eredmény! Lewis már bő 20 éve a Mercedes-család tagja. Lenyűgöző gokartos tehetségként csatlakozott hozzánk, és ma minden idők egyik legjobb pilótája. Lewis folyamatosan javul, még akkor is, amikor már úgy tűnik, hogy nincs sok a tökéletességhez, és izgatottan várom, hogy hova vezet még az útja. Lewis fejlődése nem csak a pályán meggyőző, hanem azon kívül is. A diverzitás és a befogadás elszánt támogatója lett, és kézzelfogható lépéseket tett e fontos ügy érdekében. Csapatként és vállalatként mellette állunk. Lewis, büszkék vagyunk, hogy a családunk tagja vagy. Köszönjük, hogy hét világbajnoki címét nyertén a Mercedes motorjaival!”

Toto Wolff
A Mercedes-csapat ügyvezetője

„A világbajnoki címek terén Michael szintjére emelkedett, és már ő az abszolút rekordtartó a pole pozíciók és győzelmek terén. Ma bebetonozta a helyét minden idők legkiválóbb sportolói között, világszerte, általában a sportemberek között.”

Andrew Shovlin
A Mercedes vezető versenymérnöke

„Nem volt szükségünk emlékeztetőre, hogy Lewis miért érdemli meg, hogy ma hétszeres világbajnok lett, de ettől függetlenül megtette. A siker minden apró morzsáját megérdemli, kiváltság volt látni őt, ahogy a bajnoki címet a dobogó tetején ünnepelte.”

Valtteri Bottas
Az idei pontverseny 2. helyén álló versenyző

„Gratulálok Lewisnak. Teljesen megérdemli ezt a bajnoki címet: kettőnk közül idén ő volt a jobb, és hét bajnoki cím lenyűgöző eredmény ebben a sportágban.”

Andreas Seidl
A McLaren csapatfőnöke

„Szeretnék gratulálni Lewisnak a hetedik egyéni világbajnoki címéhez. Ez hihetetlen eredmény, és a McLarennél mindannyian nagyon büszkék vagyunk arra, hogy velünk kezdte a pályafutását.”

Mattia Binotto
A Ferrari csapatfőnöke

„Gratulálok Lewisnak a jól megérdemelt egyéni világbajnoki címhez, ami azt jelenti, hogy beállította a rekordot, amit eddig Michael Schumacher tartott.”

Christian Horner
A Red Bull csapatfőnöke

„Gratulálnunk kell Lewisnak a rekordbeállító hetedik világbajnoki cím eléréséhez, amit ma igazán lenyűgöző formában tett meg.”

Daniel Ricciardo
A Renault pilótája

„Nyilvánvalóan nagy gratuláció Lewisnak, hogy megszerezte a hetedik egyéni világbajnoki címét, és nagyon lenyűgöző, hogy ezt ilyen lehengerlő formában tette.”

George Russell
A Williams pilótája

„Óriási gratuláció Lewisnak, folyamatosan hozza az eredményeket és mércét állít számunkra, amit hajszolhatunk.”

Rio Ferdinand
Volt angol válogatott labdarúgó

„Most láttam, hogy Lewis Hamilton elvezetett a hetedik világbajnoki koronájáig. Ő a legkiválóbb sportember, aki ebben az országban valaha megszületett, ez kétségtelen.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK