Társoldalunk:

Albon még több időt kap, egyelőre nem teszi ki a Red Bull

2020.11.14. 12:37

Alex Albonnak még négy versenye van bizonyítani, hogy megérdemli az ülését a Red Bullnál, a csapat ugyanis a korábban közölttel ellentétben ad még neki időt.

A Red Bull csapatfőnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy a Portugál és az Emilia Romagna Nagydíjon nyújtott produkciója döntheti el, hogy Alex Albon maradhat-e a csapatnál a 2021-es szezonra. A tavalyi Belga Nagydíj előtt a lefokozott Pierre Gasly helyére előléptetett thai-brit pilóta egyik versenyen sem szerepelt jól, ahelyett azonban, hogy az istálló bejelentette volna a menesztését, még több időt kapott.

Albon helye a szezon végéig biztosnak tűnikForrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

Az eddig is világos volt, hogy az energiaitalosok nagyon ragaszkodnak Max Verstappen jelenlegi csapattársához, hiszen Pierre Gasly tavaly nem kapott ennyi türelmet, Alex Albon azonban most még annál is többet kap, mint amennyit előzetesen gondolhattunk. Christian Horner csapatfőnök a Török Nagydíj helyszínén ugyanis kijelentette, hogy mivel jelen állás szerint minden ülés elkelt az F1-ben (még ha hivatalos bejelentés egyelőre nem is mindegyikről született), több időt adhatnak Albonnak a bizonyításra.

„Ahogyan eddig is mondtam, látni szeretnénk, hogy Alex megszerzi magának az ülést. Minden ülés foglalt jelenleg, ami ad nekünk egy kis időt, hogy a legátgondoltabb döntést hozzuk és természetesen Alexnek is a lehető legtöbb időt adja. Mi megadjuk neki a lehető legtöbb támogatást, aztán meglátjuk, hogy mi történik a hátralevő versenyeken."

Mindez azt jelenti, hogy a Red Bull akár a december 13-i Abu-dzabi szezonzárót is megvárhatja a döntéssel.

„Nem tűzünk ki konkrét időpontot. Alex szerződése lehetővé teszi, hogy a szezon után hozzuk meg a döntést. Nyilánvalóan tisztában vagyunk a többi lehetőségünkkel, de amint mondtam, a Mercedesen kívül az összes ülésnek megvan már a gazdája, azt pedig kétlem, hogy Lewis csatlakozna hozzánk jövőre, bár soha nem lehet tudni."

Ha menesztik, akkor az F1-es mezőnyből is kiszorulhatForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Ami a többi ülést illeti, a Haas és az Alpha Tauri nem jelentette még be teljes jövő évi felállását. Különösen utóbbira nézve fontosak Horner szavai, hiszen ha a már bejelentett Pierre Gasly mellé valóban Cunoda Juki érkezik, akkor Albon lefokozása azt jelentené, hogy a thai-brit versenyzőnek nem marad hely a Forma-1-ben. Amennyiben ez megtörténne, Sergio Pérez és Nico Hülkenberg a két legnagyobb esélyes a Red Bull ülésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK