Albon még több időt kap, egyelőre nem teszi ki a Red Bull

Forma-1, Alexander Albon, Christian Horner, Red Bull, Török Nagydíj, 2020 szombat
ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 14: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talk in the garage during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on November 14, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Alex Albonnak még négy versenye van bizonyítani, hogy megérdemli az ülését a Red Bullnál, a csapat ugyanis a korábban közölttel ellentétben ad még neki időt.

A Red Bull csapatfőnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy a Portugál és az Emilia Romagna Nagydíjon nyújtott produkciója döntheti el, hogy Alex Albon maradhat-e a csapatnál a 2021-es szezonra. A tavalyi Belga Nagydíj előtt a lefokozott Pierre Gasly helyére előléptetett thai-brit pilóta egyik versenyen sem szerepelt jól, ahelyett azonban, hogy az istálló bejelentette volna a menesztését, még több időt kapott.

Albon helye a szezon végéig biztosnak tűnik Forrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

Az eddig is világos volt, hogy az energiaitalosok nagyon ragaszkodnak Max Verstappen jelenlegi csapattársához, hiszen Pierre Gasly tavaly nem kapott ennyi türelmet, Alex Albon azonban most még annál is többet kap, mint amennyit előzetesen gondolhattunk. Christian Horner csapatfőnök a Török Nagydíj helyszínén ugyanis kijelentette, hogy mivel jelen állás szerint minden ülés elkelt az F1-ben (még ha hivatalos bejelentés egyelőre nem is mindegyikről született), több időt adhatnak Albonnak a bizonyításra.

„Ahogyan eddig is mondtam, látni szeretnénk, hogy Alex megszerzi magának az ülést.

Mi megadjuk neki a lehető legtöbb támogatást, aztán meglátjuk, hogy mi történik a hátralevő versenyeken."

Mindez azt jelenti, hogy a Red Bull akár a december 13-i Abu-dzabi szezonzárót is megvárhatja a döntéssel.

„Nem tűzünk ki konkrét időpontot. Alex szerződése lehetővé teszi, hogy a szezon után hozzuk meg a döntést. Nyilánvalóan tisztában vagyunk a többi lehetőségünkkel, de amint mondtam, a Mercedesen kívül az összes ülésnek megvan már a gazdája, azt pedig kétlem, hogy Lewis csatlakozna hozzánk jövőre, bár soha nem lehet tudni."

Ha menesztik, akkor az F1-es mezőnyből is kiszorulhat Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Ami a többi ülést illeti, a Haas és az Alpha Tauri nem jelentette még be teljes jövő évi felállását. Különösen utóbbira nézve fontosak Horner szavai, hiszen ha a már bejelentett Pierre Gasly mellé valóban Cunoda Juki érkezik, akkor Albon lefokozása azt jelentené, hogy a thai-brit versenyzőnek nem marad hely a Forma-1-ben. Amennyiben ez megtörténne, Sergio Pérez és Nico Hülkenberg a két legnagyobb esélyes a Red Bull ülésére.