Vágólapra másolva!
A tíz évvel ezelőtti Lewis Hamiltont hasonlította össze a mostanival Jenson Button, a hatszoros világbajnok egykori csapattársa, aki úgy véli, hogy a címvédőnek nincsenek elég komoly ellenfelei.

Jenson Button három szezonon át volt Lewis Hamilton csapattársa a McLarennél, ez idő alatt pedig többször sikerült legyőznie az akkor még csak egyszeres világbajnok honfitársát, 2011-ben pedig a pontversenyben is előtte végzett. A 2009-es világbajnok úgy véli, hogy a mai Hamilton már teljesen más szintet képvisel, mint a tíz évvel ezelőtti, ugyanakkor nem is izzasztják meg annyira.

Button és Hamilton a 2010-es Kanadai Nagydíj dobogóján Forrás: Getty Images/2010 Hoch Zwei/Hoch Zwei

„Legyőzött az időmérőkön, több futamot is nyert nálam, de azért elég szoros volt – mondta Hamiltonról a vele 2010 és 2012 között egy csapatban vezető Button a The Collecting Cars podcastban. – Azt hiszem én nyolcszor, ő meg tízszer nyert, amíg csapattársak voltunk. Sok nagyszerű versenyünk volt együtt. Párszor megvertem az időmérőn, de nem annyiszor, ahányszor ő engem. Ott ő volt a gyorsabb. A versenyen azonban eljött az én időm. Tudtam, hogy miként bírjam működésre az autót, a gumikat, a stratégiát, különösen felemás időjárási körülmények között. Imádtam a csatáinkat. Igazán szomorú volt, amikor elhagyta a csapatot."

Button szerint egykori csapattársa azóta sokat fejlődött.

Amikor csapattársak voltunk, villámgyors volt az időmérőn, mint ahogy Valtteri is az. A futamokon azonban amellett, hogy ott is gyors volt és képes volt legyőzni, sokszor hibázott vagy nem értette meg, hogy miként lehet a leggyorsabban eljutni A-ból B-be. Minden kört megpróbált a lehető leggyorsabban teljesíteni, aztán vagy elkoptatta a gumikat, vagy túl sok üzemanyagot használt el, vagy a rossz stratégiát választotta."

Button szerint Rosberg jobban megizzasztotta Hamiltont Bottasnál Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Luca Bruno

A Forma-1-ből 2016 végén visszavonult brit pilóta szerint azonban azzal együtt, hogy Hamilton is sokat fejlődött, manapság azért sem követi el az említett hibákat, mert nincs, aki megszorongassa. „Ez a mostani már egy teljesen más Lewis. Ma már nem csinál ilyeneket.

Button azt is elmondta, hogy szerinte kik a jelenlegi mezőny leggyorsabb versenyzői. „Szerintem Max és Lewis a leggyorsabbak, de jelenleg szerintem Charles Leclerc és Danny Ric is ott van velük. Szerintem jelenleg ők négyen külön szintet képviselnek."