Levélben kért elnézést a teljes csapattól a hatalmasat hibázó Russell

Forma-1, Emilia Romagna Nagydíj, péntek, George Russell, Williams
IMOLA, ITALY - OCTOBER 30: George Russell of Great Britain and Williams talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on October 30, 2020 in Imola, Italy. (Photo by Mark Sutton - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem elégedett meg azzal, hogy nyilatkozatai során magára vállalta a felelősséget, a Williams pilótája az egész csapattól is elnézést kért egy mindenkinek elküldött levélben.

George Russell élete legnagyobb hibájának nevezte azt, hogy az Emilia Romagna Nagydíjon a falhoz csapta a Williamsét a biztonsági autós fázis során, amivel nagy valószínűséggel csapatát idei, saját magát pedig pályafutása első pontjaitól fosztotta meg. A fiatal brit a verseny után nagyon letörten nyilatkozott és teljes felelősséget vállalt a történtekért, miközben többek között Lewis Hamilton is vigasztalni próbálta őt a közösségi médiában. A 22 esztendős versenyző azonban nem elégedett meg azzal, hogy a futam után bocsánatot kért a csapattól és levelet írt a Williams alkalmazottainak.

Russellt nagyon bántják a történtek Forrás: Getty Images/Motorsport Images

A Racefans által megtekintett, a csapat összes tagjának elküldött levélben Russell őszinte sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, teljes felelősséget vállalt a balesetért és elmondta, mennyire sok időbe telt neki túltennie magát a történteken.

– írta.

Hozzátette, hogy „bárminél jobban szeretném, hogy bárcsak elkerültem volna a falat és egy vagy két pontot vittem volna haza", de

hangsúlyozta, hogy a történtek után sem fog változtatni a versenyzéshez való hozzáállásán.

„Versenyzők vagyunk, nem azért vagyunk itt, hogy biztonságra játszunk. Azért versenyzünk, hogy feszegessük a határokat. Olykor ez hatalmas csalódást eredményez, de ha felemeljük a lábunkat a gázpedálról és elkezdünk 95%-ot nyújtani, akkor jobb, ha inkább otthon maradunk."

A Racefans úgy tudja, hogy Russell gesztusa az egész csapatban kedvező fogadtatásra talált

A Mercedes csapatfőnöke is kiállt mellette

A 34 nagydíja során még egyetlen pontot sem szerző, csapattársától időmérőn azonban még soha ki nem kapó pilóta több jelenlegi és korábbi F1-es pilótától kapott biztató üzenetet a hibája után, de a pályafutását egyengető Toto Wolff is támogatásáról biztosította.

Wolff nem csinált nagy ügyet Russell bakijából Forrás: DPPI via AFP/Dppi

„Ez mind a fejlődési folyamat része” – utalt a Mercedes-támogatott Russell botlására.

Láttunk már ilyet a legtapasztaltabbaktól is, ők is hibáznak nyomás alatt. Szerintem ami George-al történt, az már a legjobbakkal is megesett. Jelenleg szörnyen érzi magát, de túllesz rajta. Olyan lesz, mint egy sebhely, amitől jobb versenyzővé válik."

Paddy Lowe, a Williams korábbi technikai igazgatója nem csak a grove-iaknál, hanem a Mercedesnél is dolgozott már együtt a fiatal tehetséggel. Ő is üzent Russell-nek, és szintén azzal példálózott, hogy ilyesmi még a legjobbakkal is megesik. „Felejtsd el, George Russell, remek társaságban vagy! Gondolj bele, hogy háromszoros világbajnokként kipördülsz a felvezető körön a Ferrarival Imolában. Mindenki követ el hibákat" – utalt Alain Prost 1991-es kiesésére Lowe.