Vágólapra másolva!
Kisebb sérülésekkel átvészelte az imolai balesetet a Racing Point szerelője, akit Lance Stroll ütött el egy kerékcsere alkalmával. Az érintett nem haragszik Strollra, aki őszintén bocsánatot kért.

Szerencsés kimenetelű, de veszélyes baleset történt a múlt vasárnap rendezett Emilia Romagna Nagydíj 52. körében, amikor Lance Stroll kiállt kereket cserélni, de a hideg fékek miatt nem tudott pontosan, a kijelölt helyen megállni, ezért elütötte az első emelőnél dolgozó szerelőjét, aki nagyot esett, de felállt, később viszont láthatóan szédülni kezdett, ezért munkatársai siettek a segítségére.

A Racing Point nem sokkal a történtek után arról számolt be, hogy a szerelő „lábra állt”, miután megvizsgálták az orvosok, de az eset nem múlt el következmények nélkül, erről élettársa írt egy üzenetben, ami a Reddit F1-es fórumán tűnt fel.

aztán a másik emelő kábele miatt esett hanyatt. Ő viszont a szerelőcsapat tagja, minden kerékcsere alkalmával eléhajt egy autó, úgyhogy nyilvánvalóan elég bátor és elszánt ahhoz, hogy felálljon utána és arrébb húzza az emelőjét. Nagyon büszke vagyok rá!”

Különböző közösségi oldalakon többen is felháborodottan kommenteltek azzal kapcsolatban, hogy Stroll a csapatrádión csupán annyit mondott, hogy „bocs a történtekért, a fékek nagyon hidegek voltak”, de a poszt szerzője szerint nem maradt bennük hiányérzet.

Update on Stroll’s front jack man from r/formula1

„Lance utána természetesen bocsánatot kért (és komolyan is gondolta), Jézus, srácok, nagyon kíméletlenek tudtok lenni!” – utalt az erős hangvételű kommentekre.

Stroll csak a 13. helyen fejezte be a versenyt, így lemaradt a pontszerzésről.

Jól kezdte a szezont, de az elmúlt néhány hétvégén folyamatosan balesetekbe keveredik, elkapta a koronavírust is, ezért 57 ponttal csak az összetett 11. helyezettje, miközben a két futamot szintén kihagyó csapattársa, Sergio Pérez 82 ponttal a 6. helyen áll.