Vágólapra másolva!
Charles Leclerc elárulta, Michael Schumachert és Lewis Hamiltont is nagyon tiszteli, de mivel utóbbival egy pályán versenyez, másképp tekint rá. A monacói pilóta örülne, ha a hétszeres világbajnok fia egy napon a Ferrarinál versenyezhetne.

Miután Lewis Hamilton előbb beállította, majd megdöntötte Michael Schumacher győzelmi rekordját, azóta pedig már növelte is az előnyét, sokan megszólaltak az F1 két legeredményesebb versenyzőjével kapcsolatban. A nyilatkozók rávilágítottak a hasonlóságokra és különbségekre, de arról nincs közmegegyezés, hogy melyikük a jobb pilóta.

Leclerc Schumachert még tévén keresztül követte, Hamiltonnal viszont már egy pályán versenyez Forrás: AFP/Pavel Golovkin

Erre a kérdésre Charles Leclerc sem akart, illetve tudott válaszolni, ugyanakkor a 23 éves versenyző olyan eltérésre világított rá, amely nem csupán az ő, hanem a mezőny többi pilótájának a hozzáállását is meghatározhatja a témában. Ezúttal nem a két pilóta eredményeiről, még csak nem is a személyiségükről esett szó, hanem arról, hogy a Ferrari jelenlegi pilótája milyen helyzetben élte át a sikereiket.

– nyilatkozta a Sport Bildnek. – Lewist tisztelem, de ő egyike az ellenfeleimnek. Amikor őt látom a pályán, nem ugyanaz a kép jelenik meg előttem, mint Michael Schumacher esetében, még annak ellenére sem, hogy Michaelhez hasonlóan Lewis is legenda lesz, amikor elhagyja az F1-et.”

A monacói pilóta hozzátette, alapvetően nem szereti összehasonlítani a különböző korszakok különböző pilótáit, mert más ellenfelekkel kellett megküzdeniük, ráadásul az autók is igencsak eltérőek voltak.

Ezzel együtt leszögezte, hogy mind Schumacher, mind Hamilton fantasztikus sportember, aki hihetetlen sikereket ért el az F1-ben, ezért hatalmas tiszteletet érdemel.

Miután a brit pilóta az Eifel Nagydíjon beállította a korszakos, 91 futamgyőzelmet számláló rekordot, Mick Schumacher átadott neki egy sisakot, amit még a hétszeres világbajnok viselt. Leclerc elmondta, nagyon boldog lenne, ha egyszer ő is részesülhetne hasonló élményben. „Nekem két bálványom van az F1-ben: Ayrton Senna és Michael Schumacher. Elképesztő lenne, ha megkapnám valamelyikük sisakját. Ami Lewis és Mick között történt, nagyon megható volt.”

Leclerc örülne, ha ehhez hasonló élményben részesülhetne Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Ami a 21 éves német pilótát illeti, könnyen lehet, hogy jövőre már egy mezőnyben fog szerepelni Hamiltonnal és Leclerc-rel. Sőt, a Ferrari akadémistájaként az is elképzelhető, hogy egy napon magára öltheti a vörös overált. A monacói pilóta örülne, ha ez sikerülne neki.

Ha visszatekintünk az F3-as és az F2-es szereplésére, lenyűgöző, hogy egyik évről a másikra mennyit képes tanulni. Ő egy remek versenyző, remélem, jövőre az F1-es paddockban láthatjuk.”