A Mercedes csapatfőnöke Prost és Senna példájából tanulva építette kapcsolatát Hamiltonnal

Forma-1, Emilia-Romagna Nagydíj, Toto Wolff, Lewis Hamilton, Mercedes
IMOLA, ITALY - OCTOBER 30: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and Mercedes GP Executive Director Toto Wolff walk in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on October 30, 2020 in Imola, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Toto Wolffnak, a Mercedes csapatfőnökének egy Alain Prosttal folytatott beszélgetés is segített abban, hogy az évek során jó kapcsolatot alakítson ki Lewis Hamiltonnal.

A Mercedes az Emilia Romagna Nagydíjon megnyerte zsinórban hetedik konstruktőri világbajnoki címét, amivel tovább erősítette helyét a Forma-1 halhatatlanjai között. Eközben nem csak a csapat, hanem annak tagjaként Lewis Hamilton is történelmet készül írni, hiszen akár már a Török Nagydíjon ő lehet a sportág második hétszeres világbajnoka, utolérve Michael Schumachert.

Hamilton 2013-ban csatlakozott a Mercedeshez, a sikerszériát pedig a már akkor is a csapatnál levő, 2014-től a csapatfőnöki pozíciót Ross Brawntól átvevő Toto Wolff-fal közösen vitte véghez. A Sky Sports kérdésére az osztrák üzletember kifejtette, hogy miként tudott a jelenlegi szintre jutni a kapcsolata Hamiltonnal, és minek köszönhető, hogy továbbra is a legjobbat képesek kihozni egymásból.

Wolff és Hamilton az Emilia Romagna Nagydíjon Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Szerintem mindig nagyon őszinték voltunk egymással – határozta meg Hamiltonnal való kapcsolatának alapját Wolff. – Amikor idejöttem a Mercedeshez, emlékszem egy beszélgetésre Alain Prosttal, amelyben megkérdeztem tőle, hogy mi ment félre közte és Ayrton Senna között. Ő pedig azt mondta, »nem tudtuk, hogy élvezzük-e a csapat támogatását vagy nem, a politika pedig mindig szerepet játszott.« Persze nem tudom, hogy ez igaz-e vagy sem, mivel én nem voltam tagja annak a csapatnak, de

Az átláthatóság, őszinteség, a probléma és nem a másik hibáztatása és a másik biztatása a legfontosabb értékeink. Ezért jó és szórakoztató itt dolgozni, de ugyanakkor hajtani is kell."

Prost szavaira máig emlékszik Wolff Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Joe Portlock

A csapatfőnök egy másik történetet is elmesélt, ami azt mutatja meg, hogy a sikersorozatuk elején mennyire nem mertek még csak gondolni sem arra, hogy ennyi világbajnoki címet nyernek. „Őrültség lett volna ilyen célt kitűzni, de 2014 elején volt egy esemény a vezetőség részvételével, amikor kitűztük a célokat és felírtuk azokat a falra.

Azon beszélgettünk, hogy ezt nem tehetjük ki a falra, mert teljesen elrugaszkodott a valóságtól. Hálistennek most már minden falon kint van, mert ez emlékeztet minket arra évről évre, hogy egyre kijjebb toljuk a határainkat."