Verstappen édesapja erősebb csapattársat akar fiának a Red Bullnál

Forma-1, Emilia-Romagna Nagydíj, F1 logo, Max Verstappen, Red Bull Racing
IMOLA, ITALY - OCTOBER 30: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on October 30, 2020 in Imola, Italy. (Photo by Mark Sutton - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Elhúzódik a döntés a Red Bullnál azzal kapcsolatban, hogy ki legyen Max Verstappen csapattársa, miután Alexander Albon nem hozza az eredményeket. A holland pilóta édesapja egyértelműen állást foglalt a kérdésben.

Tovább nyílik az olló Max Verstappen és csapattársa, Alexander Albon eredményei között. A holland pilóta ugyan kiesett az imolai futamon, de a defektjéig a 2. helyen haladt, csapattársa viszont a dobogó közelébe sem tudott jutni, majd megpördült, és végül neki sem jutott pont.

Verstappennek jobb csapattárs kell Forrás: Getty Images/Motorsport Images/Mark Sutton

A Red Bullnál azt mondják, próbálják segíteni a thai pilóta felzárkózását, de előbb-utóbb dönteni kell arról, hogy megtartják-e őt jövőre is. Verstappen nemrég azt mondta, ő a szabadon igazolható Nico Hülkenberget választaná, és ezzel egyetért édesapja, Jos Verstappen is.

„Csak három pilóta jöhet szóba, Albon, Hülkenberg vagy [Sergio] Pérez – nyilatkozta a Ziggo Sport műsorában. – Én ugyanazt preferálom, amit Max” – mondta a korábbi F1-es pilóta.

Albon mellett szól, hogy anyai ágon thai származású, ezért a Red Bull többségi tulajdonosa mögötte áll, de Jos Verstappen szerint a teljesítménye pillanatnyilag nem elég jó ahhoz, hogy a Forma-1-ben versenyezzen, és ez a holland tehetséget is hátráltatja.

Jos Verstappen a háttérből figyeli fia pályafutását Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Maxnak erős csapattársra van szüksége. Az előző verseny is másként alakult volna, ha a csapattársa ott lett volna Hamilton mögött, korábban bejöhetett volna [kerékcserére], mint ahogy tette, és az másként kavarta volna meg a lapokat. Jó csapattárssal jobb adatokat lehet gyűjteni a szabadedzésen is – vélte. – Ha van két pilóta, akik a maguk útját járják, nagyobb adatmennyiséget lehet szerezni.”

Verstappen lemaradt arról, hogy minden idők legfiatalabb világbajnoka legyen, édesapja viszont úgy véli, elég évente egy szezonnal foglalkozni, és jövőre ismét új lehetőségekre számít, de leszögezte, jobb autóra és jobb motorra lesz szükség ahhoz, hogy felvehessék a harcot a Mercedesszel.

Taktikai szempontból Verstappen (középen) ismét védtelen volt a két Mercedes ellen Forrás: Daimler AG/LAT Images

„Jövőre készül egy új motor, ami már most jobb a jelenleginél, ez pozitívum, de persze az ellenfelek sem állnak egyhelyben. Várnunk kell, amíg elkészül az új autó, de ez nehéz szezon volt. Négy futamot feladtunk, háromszor Olaszországban és egyszer Ausztriában. Azt viszont észre lehet venni, hogy közelítünk az ellenfelekhez. Az előző futam különösen érdekes volt, ezért remélhetőleg Max jobb autót kap jövőre, és lesz esélye küzdeni a bajnoki címért.”