Társoldalunk:
Hírlevél

A Mercedes csapatfőnöke reméli, hogy Hamilton nem vonul vissza az év végén

2020.11.02. 17:31

Garantálni Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke sem tudta azt, hogy Lewis Hamilton jövőre is a Forma-1-ben fog versenyezni, az osztrák üzletember azonban úgy véli, hogy nem az idei a hatszoros világbajnok utolsó idénye.

Lewis Hamilton érdekes kijelentéseket tett az Emilia Romagna Nagydíj megnyerése után. A 2021-es szezonra szerződéssel továbbra sem rendelkező hatszoros világbajnok közölte, hogy „nincs garancia" arra, hogy jövőre is a mezőny tagja lesz, és sok dolog foglalkoztatja őt a Forma-1 utáni élettel kapcsolatban. Ezután Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nem jelentette ki, hogy pilótája biztosan a folytatás mellett dönt, ő ugyanakkor úgy gondolja, hogy Hamilton 2021-ben is F1-es pilóta lesz.

Hamilton homályosan fogalmaz a jövőjével kapcsolatbanForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Joe Portlock

Hamilton mellett egyelőre Wolff jövője sem tisztázott, legalábbis abban a tekintetben, hogy jövőre is ő lesz-e a Mercedes csapatfőnöke. Egyre inkább úgy tűnik, hogy nem, de az istálló társtulajdonosaként valamilyen szerepkörben vélhetően továbbra is a paddockban marad. „Szerintem közös az utunk – utalt magára és Hamiltonra. – Szimbiózisban vagyunk, és nyilván fontos, hogy miként állunk hozzá és hova húz a szívünk a következő évre, de elmondtam, hogy ez az én csapatom, nagyon büszke vagyok rá, és nem megyek sehova. A szerepem talán változik, erről ő is kérdezett, és szerintem sem biztos soha semmi."

„Elég csak megnézni Niki Laudát – utalt Wolff arra, hogy Lauda első visszavonulásakor versenyhétvégén, szabadedzés közben döntötte el, hogy szögre akasztja a sisakját. – Az ember felkelhet az egyik péntek vagy szombat reggel és azt mondhatja, hogy »ebben már nem lelem örömömet.« Szerintem ez bárkivel megtörténhet. De folytatni akarjuk az utunkat, még nem végeztünk. Lewis, én és a csapat sem."

Ha az egyik marad, mindkettő marad?Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Wolff szerint Hamiltonnal az érzelmei mondatták azt, hogy nem garantált a folytatás. „Nagyon boldogok vagyunk, de ugyanakkor nagyon fáradtak is. Rám ugyanez igaz. Teljes mértékben képes vagyok azonosulni az érzéseivel, hogy az ember megkérdőjelezi magát, hogy más fontos dolgokra gondol. Amikor bekapcsoljuk a híreket reggel, majd amikor este kikapcsoljuk, csak arról hallunk, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznünk. Mi itt vagyunk a kis boldog szigetünkön, amelyen megpróbálunk szórakozást csempészni az emberek otthonába. A következő nap azonban visszatérünk a valóság nehézségeihez, ez pedig hatással van ránk. Normális, hogy valakinek ilyen érzései vannak, aki együttérző személy."

A csapatfőnök szerint azonban Hamilton a nyilatkozata ellenére 2021-ben is a Mercedesnél lesz, noha ezt egyértelműen ő sem jelentette ki, mivel még nem írták elé a szerződést. Viszont ha mégsem, az nagy izgalmakat hozhat a versenyzői piacon.Szerintem ha úgy dönt, hogy kiszáll a Forma-1-ből – ami szerintem nem fog megtörténni és remélem, hogy nem történik meg – akkor a feje tetejére áll a pilótapiac."

Wolff azt is elmondta, hogy addig nem fognak leülni a jövőről beszélni, amíg Hamilton nem nyeri meg az idei vb-címet.

Hamilton előbb világbajnok lenne idén is, aztán vitatná meg a jövőjét WolffalForrás: Daimler AG/LAT Images

„Ami a Mercedest és engem illet, a helyzet elég világos, csak a megfelelő pillanatban alá kell írni a papírokat. Arra koncentráltam, hogy meglegyenek a bajnoki címek és nem éreztem helyénvalónak, hogy ügyvédekkel és hasonlókkal töltsem a napjaimat, amikor annyira a pályán történtekre fókuszálok. Szerintem ebben Lewis és én nagyon hasonlóak vagyunk. Egyszerűen csak úgy éreztük, hogy nem megfelelő azelőtt leülni tárgyalni, hogy bebiztosítjuk a bajnoki címeket. Eljön a pillanat, amikor a versenyzők világbajnoksága is eldől, akkor pedig le fogunk ülni. Van még pár hónapunk az első 2021-es verseny előtt."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK