Társoldalunk:

Vettel továbbra sem hiszi, hogy más autót ad neki a Ferrari

2020.10.31. 17:20

Sebastian Vettel hét hellyel végzett hátrébb az Emilia Romagna Nagydíj időmérő edzésén, mint csapattársa, miközben az autóval nem volt gondja. A négyszeres világbajnok tudja, nem tehet mást, mint tovább próbálkozik.

Folytatódott a trend a Ferrarinál, Sebastian Vettel az Emilia Romagna Nagydíj időmérőjén is kikapott Charles Leclerc-től, és zsinórban kilencedik alkalommal hiányzott a Q3-ból, miközben csapattársa ismét bejutott oda, és végül a hetedik rajtkockát szerezte meg. A négyszeres világbajnok szűkszavúan értékelt, miközben távolról sem tűnt jókedvűnek.

Vettel ma is nagyon kikapott a csapattársától - Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Ma valójában jól éreztem magam az autóban, hogy őszinte legyek. Legutóbb rosszul, ma jól, az eredmény azonban többé-kevésbé ugyanaz” – nyilatkozta az utolsó Q2-es köridejének törlése után a 14. helyen záró Vettel.Elégedett voltam a köreimmel, a sebességem azonban ismét nem volt meg. Holnap ismét nehéz versenyem lesz, mivel itt nehéz előzni. Erősebbek lehettünk, mint az előttünk levők, de nehéz lesz."

Vettelnek ismét feltették a kérdést, hogy ugyanolyan autót kap-e, mint Leclerc, amire azt felelte: Azt kell feltételeznem, hogy ugyanolyan az autónk, de akárhogy is, ez az autóm van."

A monacói pilóta sem örült egyébként annyira. „Nem vagyok teljesen elégedett a hetedik hellyel, különösen ha megnézem az időkülönbséget a negyedik helyhez képest – utalt a két pozíció közötti 1 tizedes differenciára. – Többre számítottam, ma nem voltunk olyan versenyképesek, mint amilyennek vártuk magunkat, de holnap van a futam, holnap osztják a pontokat, én pedig megpróbálom maximalizálni az esélyeinket."

Vettellel még nem történt ilyen

A négyszeres világbajnokkal lényegében ugyanaz a helyzet Imolában is, mint már oly sokszor az idei szezonban: egyszerűen tanácstalanul áll azelőtt, hogy miért nem tud többet kihozni az autóból. Az Emilia Romagna Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján is kérdezték erről, ő pedig elmondta, hogy még soha nem tapasztalt ilyet, de nem tud mit tenni, mint tovább próbálkozni.

Az idei Ferrari valamiért testhezálóbb Leclerc-nek, mint VettelnekForrás: Getty Images/MIGUEL MEDINA/Miguel Medina

„Ahogy a karrierem során mindig, most is mindent megteszek, hogy a lehető leggyorsabb legyek. Jelenleg nem tudom ugyanazt kihozni az autóból, amit Charles, úgyhogy a mérnökökkel azon dolgozom, hogy megpróbáljam ezt megérteni. Továbbra is ezen dolgozom. Az eddigi versenyzői pályafutásom során mindig képes voltam kihozni a maximumot a kocsiból, ebben az évben azonban úgy tűnik, más a helyzet, azonban nincs más választásom, mint dolgozni az autón és saját magamon."

„Nem hiszem, hogy az autó kezelhetőségéről van szó, ahhoz az embernek mindig alkalmazkodnia kell. Ez a gokarttól a Forma-1-ig mindenre igaz. Ez normális esetben soha nem jelentett problémát. Világos, hogy ebben az évben hiányzik valami, de mindent megpróbálok, hogy megértsem, mi az."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK