Társoldalunk:

Hamilton: Nem sokan tudnák ezt Bottas után csinálni

2020.10.31. 19:03

A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton méltatta az imolai pole-t megszerző csapattársát, akit a közvélemény gyakran leír, mert rendszeresen vereséget szenved a brit pilótától. Vasárnap szabadon küzdhetnek a győzelemért.

Pályafutása 15. pole pozícióját szerezte a Forma-1-ben Valtteri Bottas az Imolában zajló Emilia Romagna Nagydíjon. A Mercedes pilótája az utolsó mért körben előzte meg csapattársát, Lewis Hamiltont, aki a sportág csúcstartója 97 rajtelsőséggel. Hamilton eredményei mellett Bottas sikerei eltörpülnek, de a pontverseny éllovasa szerint a finn pilóta is remekül szerepel.

Ezúttal Bottas (balra) gyorsabb volt Hamiltonnál - GalériaForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Luca Bruno

„Most szerezte meg a pole pozíciót, előttem van. Én már több pole-t szereztem, mint itt bárki, szóval nem úgy tűnik, hogy lazsálok, hanem ő végez csodálatos munkát” – méltatta Hamilton a rajtelsőt az időmérő utáni sajtótájékoztatón.

„Úgy gondolom, az eredménye önmagáért beszél, nem sokat kell hozzáfűznöm. Ő a pályán intézi az ügyeit és ez nagyszerű Valtterivel kapcsolatban. Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy sokan lennének, aki tudná ezt úgy csinálni, ahogy ő. Óriási tisztelettel viszonyulok hozzá.”

Bottas általában remekül szerepel Hamilton ellen, amikor nincs tét, ha a szabadedzésekből állna a világbajnokság, ő állna az élen, a valódi pontversenyben viszont Hamilton vezet 256-179 arányban, és akár már a két hét múlva esedékes Török Nagydíjon bebiztosíthatja a világbajnoki címét. Elmondta, őt nem igazán foglalkoztatja, hogyan értékeli őt a közvélemény.

Szombaton a finn pilóta ünnepelhetett - GalériaForrás: Getty Images/MIGUEL MEDINA/Miguel Medina

„Szerintem hiba erre összpontosítani. Az ember néha kap bírálatokat, szerintem mindenki így van ezzel, ez normális az életben, és mindig vannak, akik vissza akarják húzni. Próbálom ezt pozitív energiává fordítani és erősségként használni. Nem igazán engem kell arról kérdezni, hogy alul- vagy túlértékelt vagyok-e, nekem nem kellene foglalkoznom ezzel.”

„Én csak a vezetésre összpontosítok, próbálok pole-okat és győzelmeket szerezni. Ez a munkám és ezzel szeretek foglalkozni.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint az előző néhány verseny során a pilótái nagyon közel jártak egymáshoz az időmérőkön, és vasárnap is támogatják, hogy Hamilton és Bottas megküzdjön egymással.

„Csak annyit fogunk mondani a versenyzőknek, hogy nyomják padlóig és keményen hajszolják egymást. Minden mást tudnak, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a végkifejlet.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK