Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso reméli, hogy az idén még nem kell versenyeznie az F1-ben

2020.10.31. 07:30

A Renault színeiben jövőre visszatérő Fernando Alonso is ellátogatott az imolai F1-es hétvégére, de egyelőre nem ül autóba, sőt, a kevés tesztlehetőség miatt úgy érzi, hogy szüksége lesz néhány futamra, amíg újra formába lendül.

Fernando Alonso visszatérése a következő F1-es szezon egyik színfoltjának ígérkezik, a 2005-ös és a 2006-os szezon világbajnoka a Renault versenyzőjeként lép újra pályára, miután az előző két év során más kategóriák versenyein próbált szerencsét. Alonso a hétvégén Imolában folytatja a visszarázódást, miután nemrég tesztelte az idei autót és a jövő héten két napot tölt majd a 2018-as modellben.

Alonso a helyszínen figyeli az eseményeketForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Két okból is jó nap volt – elevenítette fel a barcelonai gyakorlást, amely során 100 kilométert tehetett meg. – Egyrészt mindig jó élmény Forma-1-es autót tesztelni, rá lehet érezni a tapadásra, a teljesítményre, minden olyan gyorsan történik” – mondta a kétszeres világbajnok, aki úgy érezte, egyelőre fel kell nőnie az autó képességeihez.

„Az érzelmi oldalát az adta, hogy jó érzés visszatérni a Renault-hoz. A srácok közül sokan ott voltak már a korábbi időszakom során is. Talán a Renault nyújthatta az egyetlen megoldást, ami visszavezethetett a Forma-1-be, és azt a környezetet, amit már ismerek és olyan, mintha a családom lenne. Ez a két dolog nagyon különleges volt.”

Alonso azt mondta, megterhelő volt korábban 18 évet egyhuzamban a Forma-1-ben tölteni, de felfrissült és ismét motiváltan tér vissza a mezőnybe. Ettől függetlenül úgy véli, nem lesz rögtön bombaformában, amikor elkezdődik a 2021-es szezon.

Alonso Barcelonában tesztelte az idei Renault-t - GalériaForrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

„Igazából, szerintem szükség lesz néhány versenyre, mert mindenkinek kihívás lesz a korlátozott tesztlehetőség, de számomra egy kicsit még inkább, mert már két éve nem versenyeztem ilyen autóval és nem lehet felkészülni egy világbajnokságra másfél napnyi téli teszteléssel – szögezte le. – A szimulátorban próbálok majd begyakorolni némi automatizmust és néhány olyan dolgot, amivel időt spórolhatunk az igazi autóban a beállítások finomhangolása terén.”

„Új a csapat, új a kormánykerék, a kapcsolók, folyamatok, újak a mérnökök és sok más dolog, amit idővel lehet megszokni, de próbálom majd a lehető leggyorsabban” – ígérte.

Alonso már hónapokkal azelőtt elköteleződött a visszatérés mellett, hogy a McLarenhez távozó Daniel Ricciardo átadja a helyét, ennek ellenére azt mondta, nem tervezi, hogy már az idei szezon során rajthoz áll a Forma-1-ben.  

„Nem, nem hiszem, remélem, nem. Ha már 2020-ban versenyzem, az azért lesz, mert valami történt a két versenyzővel, és azt kívánom, hogy ilyen ne forduljon elő. Ráadásul, azt is gondolom, hogy nem leszek 100 százalékos, és inkább akkor versenyeznék, amikor úgy érzem, hogy felkészülten állok oda.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK