Társoldalunk:

Bottas már a rajt után gondban lehet, Hamilton nehéz versenyre számít

2020.10.31. 16:09

Az Emilia Romagna Nagydíj időmérő edzését megnyerő Valtteri Bottas örült az első helynek, de tudja, hogy már a rajt után nagy nyomás lesz rajta.

Valtteri Bottas pályafutása 15. pole pozícióját szerezte az Emilia Romagna Nagydíjon, miután utolsó gyorskörével letaszította az élről Lewis Hamiltont. Az időmérő edzés után értékelésében a finn pilóta elmondta, hogy kockáztatnia kellett a végén, miközben csapattársa nem mulasztotta el kiemelni, hogy milyen gyenge kört ment. A mögöttük végző Max Verstappen többre számított.

Verstappen többet remélt - Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Nem volt valami nagyszerű időmérő a műszaki hiba miatt – értékelt a több mint 5 tizedes hátrányban a harmadik helyen záró holland. – A Q1-ben csak két kört mentem, aztán amikor a Q2-ben azt gondoltam, hogy megtehetek pár kört, jött a probléma, amitől trükkössé vált a helyzet. Továbbjutottunk a közepeseken, de az nem ad jó referenciát a Q3-ra, ahol szenvedtünk egy kicsit. Az első gyorskörömben nem volt valami nagy a tapadás.

A második egy kicsit jobb volt, de így is nehéz volt. A harmadik hely nem rossz, de személy szerint azt vártam, hogy közelebb leszek és harcolhatok a Mercedesekkel. A Q2 után egy kicsit elvesztünk."

Bottas úgy vágott neki a Q3-as utolsó körének a második helyről, hogy tisztában volt vele, javítania kell a pole-hoz. Ehhez olyan helyeken is több kockázatot vállalt, amelyeken korábban küszködött. „Tudtam, hogy javítanom kell az utolsó körömben és megtaláltam azokat az apróságokat, amelyeket meg kellett. Nagyszerű érzés, amikor ez sikerül. A kettes és a hármas kanyaron dolgoztam ma sokat, valamint az utolsó néhány kanyarban instabilitással küzdöttem. Tudtam, hogy az utolsó körben kockáztatnom kell, úgyhogy megpróbáltam, az autó pedig szépen befordult és minden jól alakult."

Bottas mindent egy lapra tett fel - Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A finn pilóta tisztában van vele, hogy már a rajtnál nagy nyomás lesz rajta. „Ez az egyik leghosszabb szakasz a naptárban az első rajtkockától az első kanyarig, úgyhogy Lewis és Max kétségtelenül a nyomomban lesz, de ez jó rajthely, remélhetőleg a tempóm is jó lesz."

Hamilton elsőre azt emelte ki, hogy nem sikerült jól a köre. Valtteri remek munkát végzett, az én köröm pedig eléggé gyatra lett. Az ilyesmi megesik, nem lehet mindig tökéletes kört autózni. Nagyon gyönyörű a hely, a pálya hihetetlenül gyors. Hálás vagyok, hogy itt lehetünk és hogy ilyen teljesítményt nyújtunk, még jobb érzés is, mint a legutóbbi versenyen. Nagy kihívás volt a mai nap, élveztem."

Hamilton nem vár nagy izgalmakat vasárnap - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

A hatszoros világbajnok vasárnap unalmas versenyt vár. „A Red Bull nagyon erős volt a hosszú etapokon, ami azonban sajnálatos ezzel a pályával, hogy bár annyira gyönyörű vezetni rajta, eléggé biztos vagyok benne, hogy holnap unalmas versenyünk lesz. A célegyenesben lehet előzni, de elég keskeny, amint azonban odaérünk az első kanyarba, vonatozás lesz, mivel egyetlen helyen sem lehet onnantól előzni. Kihívás lesz követni a másikat. Remélhetőleg a DRS lehetővé tesz néhány előzést az első kanyarba, de ehhez vagy két másodperces tempókülönbség kell, miközben közöttünk öt század van."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK