Hamiltont egy rossz szokása sodorta bajba

Forma-1, Portugál Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
PORTIMAO, PORTUGAL - OCTOBER 25: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W11 on track during the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional do Algarve on October 25, 2020 in Portimao, Portugal. (Photo by Jose Sena Goulao - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő lába begörcsölt az előző futam vége felé. Elmondta, ez arra vezethető vissza, hogy nem szokott inni verseny közben, ettől pedig könnyen kiszáradhat.

A Portugál Nagydíjon nem valamelyik ellenfele, hanem egy lábfejgörcs jelentette a legnagyobb veszélyt Lewis Hamilton rekorddöntő győzelmére. A címvédőt a táv vége felé sújtotta a probléma, amitől állítása szerint időnként fel kellett emelnie a lábát a gázpedálról, de komolyabb hátránya nem származott belőle, simán nyert.

Az Autosport rákérdezett, honnan eredhetett a gond, és a pontverseny éllovasa meglepő válasszal szolgált.

– jelentette ki. A kiszáradás pedig köztudottan izomgörcsöt okozhat a szervezetben.

Hamilton a Portugál Nagydíjon Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Jose Sena Goulao

„Kisebb görcsöktől kezdtem szenvedni. Ez a pálya nagyon megerőltető, de a sok bukkanó, útegyenetlenség miatt különösen agresszíven nyomjuk a gázpedált, nem pihentethetjük."

„Nem tudtam, mit tegyek, mert amikor újra ráléptem, mindig belenyilallt a fájdalom."

„De nyomtam tovább, és az utolsó körök kínszenvedést okoztak. A végén ugyanakkor enyhült a fájdalom, nem tudom, hogy az odaáramló vértől vagy az adrenalintól, mindenesetre olyan volt, mintha a térdemre és a vádlimra csomót kötöttek volna. Megnézetem majd az orvosokkal."

Nem mindig kell követni az egyik szponzor felhívását Forrás: Getty Images/2017 Hoch Zwei/Hoch Zwei

Bár a versenyzőknek adott a lehetőség, hogy körülbelül 1 liter tápanyagokkal dúsított folyadékot elkortyoljanak a kocsiban elhelyezett kulacsból, többen nem élnek a lehetőséggel a súlycsökkentési szándék miatt. Két éve például Marcus Ericsson árulta el, hogy a nagyobb testmagasságát és -tömegét próbálta kompenzálni így.

De 2017-ben például Hamilton is kulacs nélkül vezetett, mert az akkori autója kicsit túlsúlyos volt.