Társoldalunk:

Hamiltont egy rossz szokása sodorta bajba

2020.10.30. 16:47

A világbajnoki címvédő lába begörcsölt az előző futam vége felé. Elmondta, ez arra vezethető vissza, hogy nem szokott inni verseny közben, ettől pedig könnyen kiszáradhat.

A Portugál Nagydíjon nem valamelyik ellenfele, hanem egy lábfejgörcs jelentette a legnagyobb veszélyt Lewis Hamilton rekorddöntő győzelmére. A címvédőt a táv vége felé sújtotta a probléma, amitől állítása szerint időnként fel kellett emelnie a lábát a gázpedálról, de komolyabb hátránya nem származott belőle, simán nyert.

Az Autosport rákérdezett, honnan eredhetett a gond, és a pontverseny éllovasa meglepő válasszal szolgált.

Sosem iszom verseny közben

– jelentette ki. A kiszáradás pedig köztudottan izomgörcsöt okozhat a szervezetben.

Hamilton a Portugál NagydíjonForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Jose Sena Goulao

„Kisebb görcsöktől kezdtem szenvedni. Ez a pálya nagyon megerőltető, de a sok bukkanó, útegyenetlenség miatt különösen agresszíven nyomjuk a gázpedált, nem pihentethetjük."

Az utolsó kanyarból a célegyenesre fordulva éreztem, hogy összerándul az izom, befeszült. Az annyira fájt, hogy fel kellett emelnem a lábam a pedálról.

„Nem tudtam, mit tegyek, mert amikor újra ráléptem, mindig belenyilallt a fájdalom."

„De nyomtam tovább, és az utolsó körök kínszenvedést okoztak. A végén ugyanakkor enyhült a fájdalom, nem tudom, hogy az odaáramló vértől vagy az adrenalintól, mindenesetre olyan volt, mintha a térdemre és a vádlimra csomót kötöttek volna. Megnézetem majd az orvosokkal."

Nem mindig kell követni az egyik szponzor felhívásátForrás: Getty Images/2017 Hoch Zwei/Hoch Zwei

Bár a versenyzőknek adott a lehetőség, hogy körülbelül 1 liter tápanyagokkal dúsított folyadékot elkortyoljanak a kocsiban elhelyezett kulacsból, többen nem élnek a lehetőséggel a súlycsökkentési szándék miatt. Két éve például Marcus Ericsson árulta el, hogy a nagyobb testmagasságát és -tömegét próbálta kompenzálni így.

De 2017-ben például Hamilton is kulacs nélkül vezetett, mert az akkori autója kicsit túlsúlyos volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK