Vágólapra másolva!
Az Alfa Romeo bejelentette, hogy a következő szezont is Räikkönennel és Antonio Giovinazzival a fedélzetén teljesíti. A 41 éves finn második családjának érzi a csapatot, amelynek hangulatát különlegesnek érzi. A Williams felállása szintén változatlan marad, a tehetséges George Russell nem szorul ki.

Miután az Alfa Romeo bejelentette, hogy folytatja az együttműködést a Sauber néven ismert svájci csapattal és az az olasz márka nevét viseli továbbra is, ismertették a 2021-es versenyzői felállást is.

Nem változtatnak rajta az idei évhez képest (és a tavalyihoz sem), marad Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi, de ez korántsem volt egyértelmű.

Räikkönen 41 évesen is folytatja Forrás: Alfa Romeo

A mezőny körelnöke, a 41 éves Räikkönen esetében sokáig kérdés volt, folytatni kívánja-e pályafutását, de az utóbbi időszakban már arról lehetett hallani, hogy igen. A bejelentéssel együtt kiadott nyilatkozatában kifejtette, mi marasztalja.

– mondta. – Sok tagja már akkor is itt volt, amikor 2001-ben bemutatkoztam az F1-ben. Különleges hangulat uralkodik a csapatnál, ez extra motivációt ad a folytatásra, ami jövőre a 19. szezonom lesz a sportágban."

„Nem maradnék, ha nem hinnék a csapat terveiben. Hiszem, hogy együtt megvalósítjuk őket. Ez az istálló a kemény munkát részesíti előnyben a szép szavakkal szemben, ez illik hozzám."

Räikkönen a Magyar Nagydíjon Forrás: Florent Gooden / DPPI

Az F1-es rajtok új csúcstartója hozzátette, reméli, az Alfának jövőre sikerült előrébb lépni a középmezőnyben. Jelenleg ugyanis csupán 5 szerzett ponttal a konstruktőri tabella nyolcadik helyét foglalják el, és egy váratlan eredményt hozó versenyen akár mindkét maga mögé szorított riválisa, a Haas és a Williams is megelőzheti.

Marad az olasz pilóta is

Giovinazzinál erősen rezgett a léc a hibák és a jó kezdés után a csapattársától elmaradó teljesítménye miatt – pedig pontszámban 3:2-re felülmúlja –, de bizalmat kapott 2021-re.

„Örülök, hogy a kapcsolatunk még egy évig folytatódik. A csapat komoly hitet tanúsított irántam, és a tőlem telhető legjobbat nyújtottam, hogy megháláljam, kemény munkával és elszántsággal" – mondta.

Giovinazzi helye veszélyben volt, de megtarthatja 2021-re Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Lars Baron

Jelölt bőven akadt a helyére a sajtóban, a ferraris szálak révén például könnyen elképzelhető lett volna, hogy a maranellóiak valamelyik F2-ben pallérozódó tehetsége, akár Mick Schumacher váltja.

A csapatot irányító Frédéric Vasseur ugyanakkor kiemelte Giovinazzi munkamorálját, elkötelezettségét és szenvedélyét, amit nagy értéknek tart, ahogy a fejlődését is. Räikkönenről pedig azt mondta, „nem szükséges bemutatni, a tehetsége 2001 óta mindenki számára nyilvánvaló."

„Mindig számíthatunk rá, hogy 100%-ot nyújt, és igaz vezére a stábjának."

A Williams nem hergel, változatlanul folytatja

Néhány órával később a Williams másolta az Alfa Romeo bejelentését és az Emilia Romagna Nagydíj helyszínén az új csapafőnök, Simon Roberts közölte, hogy

változatlan felállással vág neki 2021-nek, azaz George Russell és Nicholas Latifi lesz a pilótája.

George Russell maradhat Forrás: Williams Racing/Williams Racing/Williams Racing

A Mercedes által támogatott Russell sorsa bizonytalanná vált az elmúlt hetekben és a közönség, valamint a sajtón körében igen népszerűtlen fogadtatásra talált, hogy a tehetséges pilóta kiszorulhat a mezőnyből. A mostani állásponttal azonban megnyugodhat, és a fontos támogatókkal bíró Sergio Pérez előtt zárult be egy kapu az üléskeresésben.

Jelen állás szerint már csak a Red Bullnál, az Alpha Taurinál és a Haasnál van kiadó hely, de a lehetséges befutók köre mindegyik istállónál leszűkült.