Vágólapra másolva!
Az Alfa Romeo és az F1-es csapatot üzemeltető Sauber bejelentette, hogy a 2021-es szezon során is folytatódik az együttműködésük, így az olasz márka továbbra is a nevét adja a svájci istálló versenyzéséhez.

Jövőre is folytatódik az Alfa Romeo és a Sauber 2018-ban megkezdett együttműködése, a svájci istálló legalább a következő szezon végéig Alfa Romeo Racing néven versenyez majd. A Sauber önmagában is legendás név az autósportokban, a jelenlegi tulajdonosok viszont a működés biztosítása érdekében a márkázás lehetőségét átadják a főszponzornak.

Jövőre is Alfa Romeo néven versenyez a Sauber Forrás: AFP/Jorge Guerrero

A két vállalat a versenypályákon kívül is összedolgozik, a Sauber részt vett az Alfa Romeo Giulia GTA kifejlesztésében és gyártásában is, az utcai sportlimuzinokat Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi is tesztelte. A pilóták kilétéről a közlemény nem tesz említést, de a bejelentés után várhatóan az ő megbízásukat is meghosszabbítják.

„A versenyzés és a teljesítmény az Alfa Romeo DNS-ében van. A márka lényegében a versenypályán született, és manapság is folytatjuk a versenyzést az autósportok technológiailag legfejlettebb szintjén” – nyilatkozta Mike Manley, az FCA ügyvezetője.

A Sauberrel kötött együttműködés lehetővé teszi az ügyfeleinknek, hogy a versenyzésben szerzett tudásból is részesüljenek, például a vadonatúj Giulia GTA és GTAm révén, ami a Sauber Engineering technikai hozzájárulását is magában foglalja, különösen a fejlett aerodinamika terén.”

Frédéric Vasseur, a Sauber Motorsport ügyvezetője hozzátette: „Az együttműködésünk kiterjesztése az Alfa Romeóval egy igazi szándéknyilatkozat mindkét fél részéről. A Sauber révén az Alfa Romeo egy elkötelezett, teljesítményorientált partnerre lelt, amire rábízhatták a márkájukat. Büszkén viseljük a nevünkön az Alfa Romeo örökségét és korábbi sikereit. Mindkét fél mindig is arra készült, hogy hosszú távon legyen gyümölcsöző az együttműködés, az elmúlt három év során letettük ennek az alapjait, és az a célunk, hogy learassuk a termést 2021-ben és azon túl is.”