Társoldalunk:

Hivatalos: Pierre Gasly 2021-ben is az Alpha Taurinál versenyez

2020.10.28. 13:16

Az Alpha Tauri-istálló bejelentette, hogy megtartja a 2021-es szezonra Pierre Gaslyt, az idei Olasz Nagydíj győztese tehát nem megy a Red Bullhoz.

A Portugál Nagydíj utáni szerdán megtörtént az a bejelentés, amire az elmúlt napokban már mindenki készült:

az Alpha Tauri megerősítette, hogy Pierre Gasly jövőre is náluk versenyez.

Az év korábbi részében a Red Bulltól tavaly lefokozott francia pilótát esélyesnek tartották arra, hogy legkésőbb jövőre átvegye a Max Verstappen mellett csak küszködő Alex Albon helyét, bokszutcai pletykák szerint azonban annyira kihúzta a gyufát Helmut Markónál, az energiaitalosok tanácsadójánál, hogy erre végül nem volt esélye. Az idei Olasz Nagydíj győztesét a 2021-től Alpine néven induló Renault-val is szóba hozták, végül azonban minden marad a régiben.

Gasly az Olasz Nagydíjon élete első F1-es győzelmét szerezte az Alpha TaurivalForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A hivatalos bejelentés előtt Marko gyakorlatilag már pontot tett Gasly rövidtávú jövőjére, amikor a német RTL-nek megerősítette, a francia marad az Alpha Taurinál 2021-re, a aenzai istálló második hazai versenye, az imolai Emilia Romagna Nagydíj előtt azonban hivatalosan is megerősítette pozíciójában a 24 esztendős versenyzőt. „Hihetetlenül boldog vagyok, hogy egy újabb évet tölthetek el a Scuderia Alpha Taurinál – nyilatkozta Gasly. – Az idei évben nagyon jól megy, úton vagyunk afelé, hogy a csapat fennállásának legsikeresebb évét zárjuk. Úgy érzem, hogy erős a kapcsolatunk, sikerült minden adódó lehetőséget kihasználnunk, a legjobbat az Olasz Nagydíjon."

Gasly az idén az eddigi 12 versenyből 8-on pontot szerztett, 63 pontjával az összetett kilencedik helyén áll jelenleg, miközben csapattársa, Danyiil Kvjat 14 egységgel csupán a tizennegyedik. A francia ráadásul Sebastian Vettel 2008-as sikere után második versenyzőként nyerni tudott a Red Bull testvércsapatával. „Monzában szerezni az első Forma-1-es győzelmemet nagyon különleges pillanat volt a számomra, amit még édesebbé tett, hogy ez volt a csapat történetének második futamgyőzelme. Erre nagyon büszke vagyok. Mindent megteszek, hogy előrevigyem ezt a csapatot és minden felelősségemmel olyan messzire jussak velük, amennyire csak tudok" – nyilatkozta.

A két Alpha Tauri-pilóta közül az idén egyértelműen Gasly a jobbForrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Gasly érdemeit Franz Tost csapatfőnök is kiemelte, és az egekig magasztalta régi-új pilótáját. „Mióta tavaly visszatért a csapathoz, következetesen kiemelkedően jó teljesítményt nyújtott, szerzett két dobogós helyezést, egy második hellyel a 2019-es Brazil Nagydíjon és egy győzelemmel az istálló hazai futamának számító Olasz Nagydíjon. Nagyon versenyképesnek bizonyult, mivel nagyon erős a futamokon, minden versenyen kihozza az autóból, ami benne van, közben pedig értékes visszajelzésekkel szolgál a mérnökeinek. Mentálisan is nagyon erős, mindig motivált, amikor pedig kitűz maga elé egy célt, mindent belead, hogy elérje azt."

Gasly jövő évi csapattársáról egyelőre nem érkezett bejelentés. A Red Bull bizonyára kivár amiatt, hogy Alex Albonnak mi lesz a sorsa. Amennyiben a thai-brit pilótát lefokozzák, úgy jövőre ő lehet Gasly csapattársa, azonban ha marad a Red Bullban, a Forma-2-ben versenyző Cunoda Juki érkezhet Kvjat helyére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK