Eldőlt, hogy Gasly az Alpha Taurinál folytatja a versenyzést

Forma-1, Portugál Nagydíj, péntek, Pierre Gasly, Alpha Tauri
PORTIMAO, PORTUGAL - OCTOBER 23: Pierre Gasly of Scuderia AlphaTauri and France during practice ahead of the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional do Algarve on October 23, 2020 in Portimao, Portugal. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Kérdőjelek övezték Pierre Gasly pályafutásának következő szakaszát, főleg azután, hogy a francia pilóta meglepetésre győzött az Olasz Nagydíjon. Helmut Marko elmondta, hogy melyik csapatnál számítanak rá.

Az idei F1-es szezon egyik meglepetésembere Pierre Gasly, akit nem tört meg, hogy a tavalyi Belga Nagydíj előtt a Red Bulltól lefokozták a mai Alpha Taurihoz, még a Toro Rosso színeiben dobogós helyet szerzett a Brazil Nagydíjon, idén pedig lecsapott a kínálkozó lehetőségre, és megnyerte az Olasz Nagydíjat.

Gasly marad az Alpha Taurinál Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

A Red Bullnál alulteljesítő Alexander Albon szereplését látva sokan azt kezdték emlegetni, hogy a francia versenyzőt vissza kellene helyezni Max Verstappen mellé, ezt azonban Christian Horner többször is kizárta, a paddockban pedig elterjedt, hogy Gasly visszatérését személyes konfliktusok akadályozzák meg.

Honfitársa, Esteban Ocon szintén mérsékelt sikerei láttán az is felmerült, hogy Gasly esetleg az Alpine-Renault kötelékébe igazolhat, ez azonban egyelőre lekerült a napirendről, mert Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója az RTL-nek megerősítette, hogy Gasly jövőre is az Alpha Tauri színeiben folytatja a versenyzést.

Ez alapvetően nem jó hír a futamgyőztes versenyző számára, hiszen a faenzai istálló nem élcsapat, azonban a következő évtől szorosabb technikai együttműködésre lép a Red Bull két istállója, ami javíthatja a versenyképességüket. Marko azt is elárulta, hogy a másik Alpha Tauri pilótájának kilétét legkésőbb a Bahreini Nagydíj után megnevezik.

Az Alpha Tauri jó eredményeket ér el Gasly révén, de így is csak a 7. helyen áll a konstruktőri világbajnokságban Forrás: Formula 1 via Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

Ezért az ülésért Danyiil Kvjat, a japán Cunoda Juki és lefokozása esetén Albon is versenyben lehet, Marko viszont nemrég azt nyilatkozta, hogy a Honda protezsáltja az elsőszámú jelöltjük. A bahreini dátum is ezt támasztja alá, a csapatnál valószínűleg az F2-es szezon végét várják, hogy Cunoda biztosan megszerezze az F1-es induláshoz szükséges szuperlicencet.