Társoldalunk:
Hírlevél

Eldőlt, hogy Gasly az Alpha Taurinál folytatja a versenyzést

2020.10.27. 11:49

Kérdőjelek övezték Pierre Gasly pályafutásának következő szakaszát, főleg azután, hogy a francia pilóta meglepetésre győzött az Olasz Nagydíjon. Helmut Marko elmondta, hogy melyik csapatnál számítanak rá.

Az idei F1-es szezon egyik meglepetésembere Pierre Gasly, akit nem tört meg, hogy a tavalyi Belga Nagydíj előtt a Red Bulltól lefokozták a mai Alpha Taurihoz, még a Toro Rosso színeiben dobogós helyet szerzett a Brazil Nagydíjon, idén pedig lecsapott a kínálkozó lehetőségre, és megnyerte az Olasz Nagydíjat.

Gasly marad az Alpha TaurinálForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

A Red Bullnál alulteljesítő Alexander Albon szereplését látva sokan azt kezdték emlegetni, hogy a francia versenyzőt vissza kellene helyezni Max Verstappen mellé, ezt azonban Christian Horner többször is kizárta, a paddockban pedig elterjedt, hogy Gasly visszatérését személyes konfliktusok akadályozzák meg.

Honfitársa, Esteban Ocon szintén mérsékelt sikerei láttán az is felmerült, hogy Gasly esetleg az Alpine-Renault kötelékébe igazolhat, ez azonban egyelőre lekerült a napirendről, mert Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója az RTL-nek megerősítette, hogy Gasly jövőre is az Alpha Tauri színeiben folytatja a versenyzést.

Ez alapvetően nem jó hír a futamgyőztes versenyző számára, hiszen a faenzai istálló nem élcsapat, azonban a következő évtől szorosabb technikai együttműködésre lép a Red Bull két istállója, ami javíthatja a versenyképességüket. Marko azt is elárulta, hogy a másik Alpha Tauri pilótájának kilétét legkésőbb a Bahreini Nagydíj után megnevezik.

Az Alpha Tauri jó eredményeket ér el Gasly révén, de így is csak a 7. helyen áll a konstruktőri világbajnokságbanForrás: Formula 1 via Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

Ezért az ülésért Danyiil Kvjat, a japán Cunoda Juki és lefokozása esetén Albon is versenyben lehet, Marko viszont nemrég azt nyilatkozta, hogy a Honda protezsáltja az elsőszámú jelöltjük. A bahreini dátum is ezt támasztja alá, a csapatnál valószínűleg az F2-es szezon végét várják, hogy Cunoda biztosan megszerezze az F1-es induláshoz szükséges szuperlicencet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK