A rádión ócsárolta, majd bírálta Norris a gyakran karambolozó Strollt

Forma-1, Portugál Nagydíj, Lance Stroll, Lando Norris
PORTIMAO, PORTUGAL - OCTOBER 25: Lance Stroll of Canada driving the (18) Racing Point RP20 Mercedes clashes with Lando Norris of Great Britain driving the (4) McLaren F1 Team MCL35 Renault during the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional do Algarve on October 25, 2020 in Portimao, Portugal. (Photo by Jorge Guerrero - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem fukarkodott a kritikákkal Lando Norris, miután a Portugál Nagydíjon összeütközött Lance Stroll-lal. A kanadai pilóta a hétvégén másodszor ütközött és mostanában gyakran bajba kerül.

Fokozódik a küzdelem a pályán és azon kívül is a McLaren és a Racing Point között, miután a két csapat autója hasonlóan versenyképes, és a büntetések után mindössze 2 pont a különbség a konstruktőri világbajnokságban a Racing Point javára.

Stroll a múlt hétvégén kétszer is balesetbe keveredett, másodszor Norrisszal ütközött Forrás: AFP/Getty Images/Jorge Guerrero

A silverstone-i istálló az idén már többször kihúzta a gyufát az ellenfelek körében, elsősorban az kavart nagy vihart, hogy szabálytalannak minősített eljárások felhasználásával is másolták a tavalyi Mercedest, de az sem tetszett a McLarennek, ahogy Lance Stroll koronavírus-fertőzését kezelték.

A kanadai pilóta az Eifel Nagydíj során nem volt versenyzésre alkalmas állapotban, két héttel korábban, Szocsiban pedig rögtön a rajt után kiesett,

amikor összeütközött Charles Leclerc autójával. A csapattulajdonos Lawrence Stroll fia Portugáliában is balesetekbe keveredett, pénteken Max Verstappen lökte ki őt a pályáról, vasárnap pedig Lando Norris.

Mindkét incidens az 1-es kanyarban történt, a brit versenyző a pillanat hevében „****fejnek” nevezte ellenfelét (ezért a levezető körben elnézést kért a rádión), aki az ő pontszerzését is ellehetetlenítette, majd a futam után a Sky Sportsnak azt mondta, Stroll „semmiből sem tanul.” Hozzátette, nem is értette, hogy ellenfele mire készült, amikor az autóik összeértek.

Már félig mellette haladtam, amikor elfordult. Nyilvánvalóan nem tanult a pénteki esetből, és úgy tűnik, nem szokott semmiből sem tanulni. Sokszor előfordul vele ilyesmi, úgyhogy el kell kerülnöm őt” – mérgelődött.

Norris felhívta a figyelmet arra, hogy Stroll sokszor összetöri az autóját, és most is egyértelműen ellenfelét hibáztatta. „Nem volt szép csata – mondta. – Nem tudom, lehet, hogy nem lát rendesen jobbra vagy ilyesmi. Tönkretette a saját versenyét és az enyémet is. Az ő hibája volt” – jelentette ki, és ezzel a sportfelügyelők is egyetértettek, mert 5 másodperces időbüntetést szabtak ki.

A Racing Point szerint a büntetés túlzás volt, Stroll viszont nem igazán tudott mentséget felhozni maga mellett.

„Mentem a külső íven, egy kissé kényelmetlen helyzet volt, mert [Norris] a pálya közepén haladt, és nem voltam biztos abban, hogy behúzódik vagy tartja az ívét.”

„A másodperc töredéke alatt kellett döntést hoznom, mert kívül voltam a kerékvetőn. Utána befordultam, gondolom, egyszerűen nem volt elég hely kettőnknek, ez történt.”

Norris később bocsánatot kért

A brit pilóta a Portugál Nagydíj után Lewis Hamiltonnak is odaszúrt. Azt mondta, örül honfitársa sikerének, de úgy vélte, a Mercedes minden futam megnyerésére esélyes, ezért Hamiltonnak szerinte valójában csak Valtteri Bottast kell legyőznie. A McLaren versenyzője később nem csak a rádión elmondottakat, az interjúk során tett kijelentéseit is megbánta, és a Twitteren kért bocsánatot, bár az üzenetéből nem derült ki, hogy a Strollnak vagy a Hamiltonnak címzett kritikákat vonná vissza.

Norris végül elnézést kért Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Mr3

„Tartozom egy bocsánatkéréssel. Hülye és felelőtlen voltam néhány dologgal kapcsolatban, amit mostanában a médiában és interjúk során mondtam, bizonyos embereknek nem adtam meg a tiszteletet, amit kellett volna. Nem ilyen ember vagyok, ezért tudom, hogy elnézést kell kérnem tőlük és mindenkitől, aki olvasta, hallotta ezeket. Bocsánat!”