Társoldalunk:

Hamilton: Még biztosan nincs vége, folytatni akarom a versenyzést

2020.10.26. 15:43

A Forma-1 legtöbb fontos rekordját már megdöntötte, de Lewis Hamilton a Portugál Nagydíj után kijelentette, aláírt szerződés hiányában is arra készül, hogy jövőre is folytatja a versenyzést.

A vasárnapi Portugál Nagydíjon Lewis Hamilton 92. futamgyőzelmét szerezte a Forma-1-ben, ezzel új csúcsot állított fel, leghamarabb a Török Nagydíjon várhatóan utoléri Michael Schumacher a világbajnoki címek tekintetében, és bár szerződése továbbra sincs, a verseny után a Sky Sportsnak azt mondta, arra készül, hogy folytatja a versenyzést.

Hamilton folytatni akarja a versenyzéstForrás: AFP/Getty Images/Jorge Guerrero

A várható eredmények szempontjából ez kézenfekvő, mert a koronavírus miatt lényeges fejlesztéseket nem lehet elvégezni az autókon, így szinte biztosan a Mercedes marad a legesélyesebb, és Hamiltonnak eddig sem okozott gondot csapattársa, Valtteri Bottas legyőzése. Toto Wolff várhatóan keményebb fél lesz, amikor az új szerződés feltételeiről kell egyeztetniük.

Toto már tavaly, Magyarországon arról beszélt, hogy írjuk alá a szerződést, persze akkor a világjárvány még sehol sem volt – nevetett. – Visszatekintve, lehet, hogy akkor alá kellett volna írnom! A dolgok szerintem a megfelelő időben történnek meg, mentálisan akkoriban biztosan nem álltam készen erre. Teret akartam adni magamnak, hogy eldöntsem, mihez akarok kezdeni.”

Hamilton nyilatkozatából arra lehet következtetni, hogy vár, esetleg javulnak-e a gazdasági körülmények, mert a Mercedes-csapat anyavállalata az egész konszernben komoly költségcsökkentési programot hajt végre, a versenyistálló működtetéséhez is kevésbé kívánnak hozzájárulni a továbbiakban.

Wolff is viccelődött azzal, hogy Hamilton megtartása nem olcsó mulatság: „Óriási – utalt a fizetésére. – Elég sok eszközünket és épületünket el kell adnunk, csak azért, hogy előteremtsük a pénzt!”

Sikert sikerre halmozForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Ettől függetlenül várhatóan nem az anyagiak jelentik majd a legszűkebb keresztmetszetet a tárgyalások során, hanem az, hogy a nyilatkozataik szerint a felek nem vágynak a kötélhúzás miatti feszültségre. Hamiltont sokkal jobban foglalkoztatja, hogy javítsa az együttműködését a munkatársaival és a szerződéssel csak akkor foglalkozna, ha megnyerte a világbajnokságot.

„Azt biztosan nem gondolom, hogy itt a vége, nagyon akarom a folytatást. Szerintem, ha elvégezzük a feladatunkat, véget ér a stressz, akkor felvállalhatjuk ezt a kényelmes vagy kényelmetlen helyzetet, hogy rendezzük ezt is” – mondta a szerződéséről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK