A következő két versenyen múlhat Albon jövője a Red Bullnál

Forma-1, Alexander Albon, Red Bull, Portugál Nagydíj, 2020 szombat
PORTIMAO, PORTUGAL - OCTOBER 24: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional do Algarve on October 24, 2020 in Portimao, Portugal. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke ultimátummal felérő üzenetet küldött az alulteljesítő Alex Albonnak, akinek sürgős javulásra van szüksége, ha meg akarja tartani versenyzői ülését 2021-re.

Meg vannak számlálva Alex Albon napjai a Red Bullnál, amennyiben a thai-brit pilóta nem kapja össze magát sürgősen, és nem kerül közelebb Max Verstappenhez. Már régóta beszédtéma a paddockban a Toro Rossótól a tavalyi Belga Nagydíj előtt előléptetett versenyző lecserélése, a Red Bull vezetése azonban rendszerint megvédte őt. Christian Horner csapatfőnök azonban most félreérthetetlen célzást tett arra, hogy a következő két versenyen múlhat Albon jövője.

Albon alatt egyre jobban inog a Red Bull ülése Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Néhány jobb eredménytől és pillanatnyi fellángolástól eltekintve Albon az egész szezonban bottal üti csapattársa nyomát, és bár Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója nemrég elmondta, hogy szerinte 3 tizeden belül senki nem lenne képes kerülni a hollandhoz, a thai-brit pilóta lemaradása rendszerint ennél nagyobb szokott lenni. Marko a Portugál Nagydíj pénteki napja után nem volt elégedett Albon produkciójával, a német Skynak úgy nyilatkozott, hogy a helyéért küzdő pilóta „túl könnyen összezavarodik, ha az autó nem az ő szájízének megfelelően viselkedik"

Christian Horner elmondta, hogy nagyon szeretnék megtartani Albont, de ehhez sürgősen javulnia kell.

„Azt akarjuk, hogy Alex kiérdemelje a helyet és igazolja, hogy nem kell alternatíva után néznünk. Szerintem a csapatban mindenki azt akarja látni, hogy megteszi ezt.

Horner kiemelte, hogy a Mercedesszel csak akkor tudják felvenni a harcot jövőre, ha mindkét autójuk ott van az élmezőnyben, úgyhogy Albontól ezért is várják el, hogy közelebb legyen Verstappenhez. „Erre koncentrálunk most. Amint mondtam, népszerű a csapaton belül, de közelebb kell legyen egymáshoz a két autónk azért, hogy felvehessük a harcot a Mercedesszel, mert ezt kell tennünk, ez a célunk."

Hamarosan eldőlhet, hogy megy vagy marad Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Joe Portlock

A csapatfőnök elismerte, hogy amennyiben menesztik Albont, nem a Red Bull-családon belülről fogják pótolni.

Ebben az esetben valószínűleg Sergio Pérez vagy Nico Hülkenberg érkezhet.

Mindez azt is jelenti, hogy Pierre Gasly folyamatos jó teljesítménye ellenére nem fog visszatérni az anyacsapathoz. „Nem, szerintem az Alpha Tauri rendben van pilótaügyileg” – felelete Horner arra a kérdésre, hogy onnan pótolnák-e Albont.

Van azonban néhány minőségi pilóta a versenyzői piacon, aki jövőre munkanélkülivé válhat."