Társoldalunk:

Vettel szerint csak szombaton derül ki, hogy versenyképes-e a Ferrari

2020.10.23. 21:43

Látszólag jól mentek a Ferrarik a Portugál Nagydíj első szabadedzésén, a piros zászlók miatt megkavart tréning azonban csalóka képest festhet az erőviszonyokról.

A vártnál jobb napot tudhat maga mögött a Ferrari a Portugál Nagydíj péntekén. Charles Leclerc mindkét szabadedzést a negyedik helyen zárta, míg Sebastian Vettel az első gyakorláson a 11. lett, délutánra azonban ő is feljebb jött, és a hatodik pozíciót szerezte meg. Noha a piros zászlós megszakítások miatt a Scuderia tempója nem feltétlenül fedi a valóságot, a monacói pilóta így is optimistán tekint az időmérőre.

A Ferrarik egyelőre elöl voltak - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

„Ez a pálya csodálatos! Beletelt pár körbe, mire megtaláltam a ritmust, mert nem igazán lehet látni a kanyarcsúcspontokat, de amint az ember belerázódik, igazán jó. Az aszfalt hihetetlenül csúszós, az autó hátulja mindenhol ideges, de azt hiszem, hogy ez csak még szórakoztatóbbá teszi a vezetést. A tapadási szint nem javult sokat az edzések során, ami izgalmas versenyt vetít előre" – értékelt Leclerc.

  A csapat tájékoztatása szerint új fejlesztéseket teszteltek, amellyel teljesítették a háromlépcsős fejlesztési csomag utolsó fázisát, valamint 2021-re is kipróbáltak alkatrészeket.

„A mai nap meglehetősen jól nézett ki számunkra, különösen az egykörös tempónk volt biztató – mondta a monacói, majd hozzátette, hogy a versenytempójukat már nehezebb meghatározni. – Várjuk ki a végét, mivel nem igazán tudtunk megtankolt autós etapokat menni a rendes gumikon, mivel helyette a prototípusokat használtuk. A megtankolt autós körök voltak a gyengéink a legutóbbi versenyen, úgyhogy ebből a szempontból meglepetés lesz a vasárnap,amikor meglátjuk, hogy hol állunk."

A Mercedesszel valószínűleg nem fogják tudni felvenni a versenyt az időmérőn sem, de Leclerc optimista - Galéria!Forrás: AFP/Armando Franca

Leclerc-hez hasonlóan Vettel is el volt ragadtatva a Portimao melletti aszfaltcsíktól, amely szerinte azt bizonyítja, hogy vannak jó pályák a világon, csak versenyt kell rendezni rajtuk. „Ma a pálya nagy, ugyanakkor nagyon izgalmas kihívást jelentett mindenkinek – kezdte az értékelést a négyszeres világbajnok. – Kezdetben nagyon csúszós volt, valószínűleg az újraaszfaltozás miatt, de egyben nagyon sima is. Ez volt az első napom itt és nagyon tetszett. Szerintem a holnapi nap még jobb lesz, mert a pálya is javulni fog és mi is jobban fogjuk már ismerni. Ez a pálya valószínűleg azt is bizonyítja, hogy elég sok izgalmas aszfaltcsík van, egyszerűen csak a megfelelőeket kell kiválasztanunk."

Vettel szerint holnap derül ki, hogy hol állnak - Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Jose Sena Goulao

Vettel is úgy véli, hogy a péntek nem a valós képet mutatta, az leghamarabb a harmadik szabadedzésen fog látszani. „Egy kicsit nehéz megmondani, hogy mennyire voltunk versenyképesek a délutáni edzésen, mert nem mindenki teljesített időmérős kört. Ma mindenkinek arra volt szüksége, hogy sok kört tegyen meg és felvegye a ritmust. Az autó kissé idegesnek érződött, részben a szintkülönbségeknek köszönhetően, de gyanítom ez mindenkinek ilyen. Holnap meglátjuk a valós erőviszonyokat."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK