Hamilton nem tudja, hogy meddig akar a Mercedesnél versenyezni

Forma-1, Portugál Nagydíj, csütörtök, Lewis Hamilton, Mercedes
PORTIMAO, PORTUGAL - OCTOBER 22: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional do Algarve on October 22, 2020 in Portimao, Portugal. (Photo by Joe Portlock/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton szerint még sok mindent meg kell vitatnia a Mercedesszel, mielőtt aláírja új szerződését a csapattal. Többek között azt sem tudja, hogy ismét elkötelezné-e magát három évre.

Már október vége van, Lewis Hamiltonnak azonban még mindig nincs szerződése a 2021-es szezonra, így érthető módon egyre többeket foglalkoztat, hogy a hatszoros világbajnok mikor hosszabbít a Mercedesszel. Noha korábban ő és Toto Wolff csapatfőnök is többször célzott rá, hogy Hamilton folytatni szeretné a csapattal, és általános vélekedés szerint csak formalitás az új szerződés aláírása, a Portugál Nagydíj helyszínén a brit pilóta elárulta, hogy azért még igen sok kérdésről beszélniük kell.

Hamiltonnak még sok mindent tisztáznia kell a Mercedesszel Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Joe Portlock

Hamilton első két szerződése három évre szólt a Mercedesszel, a második esetében azonban egy évvel annak lejárta előtt aláírt egy kétéves hosszabbítást 2020 végéig. A mostani helyzet a koronavírus-járvánnyal és annak Forma-1-re gyakorolt gazdasági hatásaival azonban Hamilton szerint más. Úgy véli, hogy a Mercedes már túl van a nehezén, ugyanakkor nem biztos benne, hogy ismét szeretné három évre elkötelezni magát.

„Még nem hoztam semmilyen döntést. Maradni akarok, normális esetben pedig amikor leülünk, három évre hosszabbítunk, de most természetesen más idők járnak – nyilatkozta az FIA sajtótájékoztatóján. – Ha a rövid távot nézzük, akkor mondhatjuk, hogy lesznek vállalatok és vállakozások, amelyek küszködni fognak. A Mercedesre azt mondanám, hogy már kapaszkodik vissza, szerintem már jobb a helyzetük, de az idei év mindenkinek nagy csapás volt."

A 2022-es szezonban jönnek az új generációs autók, úgyhogy izgat az, hogy mi történhet akkor abból a szempontból, hogy milyenek lesznek a kocsik."

Egyelőre kizárólag az idei szezonra koncentrál Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Hamilton „fényesnek" nevezte a Daimler jövőjét azok után, hogy a vállalat a jövőben nagyobb hangsúlyt fog fektetni a fenntarthatóságra és az elektromos hajtásra, és nem tagadta, hogy a cégcsoport kilátásai az ő szerződését is befolyásolhatják. „Ezekről a dolgokról természetesen mind beszélni fogunk. Szerintem kiérdemeltem, hogy még jelentős ideig itt legyek, de majd az idő eldönti. Ennél többet nem igazán tudok mondani, remélhetőleg a következő néhány hónapban többet fogtok hallani erről."

A hatszoros világbajnok azt is elmondta, nem tudja, hogy csak formalitás-e az új szerződés alírása, majd hangsúlyozta, hogy még egy ideig nem ez lesz számára a legfontosabb.

„Előbb-utóbb gondolom le kell ülnünk és meg kell ejtenünk a beszélgetést, de jelenleg nem ez élvez prioritást. Személy szerint nekem az a legfontosabb, hogy elvégezzük a munkát az idei szezonban. Csakis erre fókuszálok jelenleg.”

Ha folytatja, jövőre is a Mercedes pilótája lesz Forrás: AFP/Jose Sena Goulao

Azt mindenesetre biztosra lehet, venni, hogy csak a Mercedes jöhet szóba a folytatásban, másokkal ugyanis nem tárgyalt. „Nem beszéltem más csapatokkal és nem is tervezek ilyesmit tenni. Előbb-utóbb Toto és én leülünk és kidolgozzuk az előrefelé vezető utunkat. Elég sok mindent elértünk együtt, meglehetősen figyelemre méltó dolgokat az évek alatt, és szerintem még nem végeztünk."