Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardo már tudja, mit fog főnökére tetováltatni

2020.10.23. 15:30

Daniel Ricciardo jelenleg két változatot tart elképzelhetőnek Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnökének fogadásból készülő tetoválását illetően, de az biztos, hogy azt az állatot fogja ábrázolni, amiről az ausztrál pilóta a becenevét kapta. A Renault pilótája bízik benne, hogy a Bahreini Nagydíj előtt elkészül a műalkotás.

Cyril Abiteboul és Daniel Ricciardo még tavaly nyáron fogadott egymással arról, hogy a Renault csapatfőnöke csináltat magának egy tetoválást, amennyiben az idei szezon végén távozó ausztrál dobogóra áll. Ricciardo az Eifel Nagydíjon a 3. helyen ért célba, így a francia szakember kénytelen lesz tű alá feküdni, ha nem akarja megszegni az ígéretét. 

Ricciardo dobogójával Abiteboulnak be kell tartania az ígéretétForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Bryn Lennon - Formula 1/Bryn Lennon - Formula 1

Márpedig Abiteboul kijelentette, ő egy szavatartó ember, ezért előbb-utóbb mindenképpen lesz tetoválása. A két fél abban állapodott meg, hogy Ricciardo határozhatja meg a mintát, a 31 éves versenyző pedig már jelentősen leszűkítette a kört, de még nem döntött.

Ismerek egy művészt, aki jelenleg két dizájnon dolgozik, és egyre közelebb kerülünk a megoldáshoz – nyilatkozta az Autosportnak. – A szervezésről még beszélnem kell Cyrillel, de remélhetőleg Bahrein előtt lesz időnk arra, hogy megcsináltassuk.

A német Sky kérdésére Ricciardo egy kicsit jobban belement a részletekbe. „Méhészborz kell hogy legyen, nézzük meg, hogyan fest!” A Renault pilótája azt az állatot nevezte meg, amiről ő maga a becenevét kapta. Amikor egyszer ennek okáról faggatták, elárulta, a méhészborz alapvetően kedves állat, de amikor veszélyben érzi magát, a legbátrabbak közé tartozik.

Ricciardo 2018-ban használt sisakjaForrás: Getty Images/2018 Getty Images/Mark Thompson

Persze ebből még nagyon sokféle megoldást ki lehet hozni, ahogyan ezt a versenyző korábban is megtette a különböző sisakfestéseivel. 2018-ban olyan fejvédőt használt, melynek hátulján egy egészen élethű változat látható, idén viszont már nem annyira ragaszkodott a valósághoz, és csak a fogakat ábrázolja.

Ricciardo idei fejvédőjeForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A két fél úgy egyezett meg egymással, hogy Ricciardo csak a mintáról határozhat, a helyet és méretet Abiteboul választja ki. A Renault csapatfőnöke még nem nyilatkozott erről, de őt ismerve meglepődnénk, ha Bahreinben az egész karját beborító tetoválással jelenne meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK