Vágólapra másolva!
A Portugál Nagydíj hétvégéjén eltűnhetnek a kérdőjelek Michael Schumacher fiának Forma-1-es debütálása fölül, olasz sajtóhír szerint ugyanis a napokban megtörténhet a bejelentés a Forma-2-es pontverseny éllovasának szerződtetéséről.

Sokan már jó ideje készpénznek veszik, hogy az F2-es bajnokságot jelenleg vezető Mick Schumacher jövőre a Forma-1-es mezőny tagja lesz. Az eddigiek alapján arra lehetett következtetni, hogy Michael Schumacher fia az Alfa Romeo színeiben mutatkozhat be Kimi Räikkönen csapattársaként, az utóbbi napokban azonban több neves forrás is ennek ellenkezőjéről számolt be.

Mick Schumacher az Eifel Nagydíjon kipróbálhatta volna az Alfa Romeo idei autóját, de az időjárás közbeszólt Forrás: Sauber Group

Az Autosport és a Racefans után most a vezető olasz sportnapilap, a Gazzetta dello Sport hozta le, hogy Mick Schumacher nem az Alfa Romeónál, hanem a Haasnál fog debütálni, mivel előbbi csapatnál az egyik ülésről döntő Ferrari úgy határozott, hogy jövőre is megtartja a nemsokára 27. életévét betöltő Antonio Giovinazzit, a hinwili gárda így változatlan pilótafelállással folytatja 2021-ben.

Mivel Schumachert mindenáron szeretnék az F1-ben tudni, a 21 éves németet a Haas istállóhoz helyezik el.

A sportnapilap forrása szerint az amerikai istálló egyik jelenlegi pilótáját sem tartja meg, így Kevin Magnussen és Romain Grosjean is távozni kényszerül a csapattól. A dán Ekstrabladet úgy tudja, hogy az új kettőst pedig már a soron következő futamon, azaz a Portugál Nagydíj hétvégéjén bejelenthetik.

Schumacher csapattársa az F2-es pontversenyben jelenleg a hatodik helyen álló orosz Nyikita Mazepin lehet, aki milliárdos édesapja révén kerülhet az istállóhoz.

Az F2-ben Schumacher legfőbb bajnoki ellenfelének számító Ilott a jelek szerint jövőre biztosan nem lesz F1-es pilóta Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

A Hasszal és az Alfa Romeóval kapcsolatos fejlemények egyúttal azt is jelentik, hogy a Forma-1 kapuján kopogtató másik két Ferrari-junior, az Eifel Nagydíj első szabadedzésén Schumacherhez hasonlóan beugró, a rossz idő miatt a Haasszal végül körözni nem tudó Callum Ilott, valamint az eredeti tervek szerint az abu-dzabi szezonzáró első gyakorlásán vezető Robert Shwartzman jövőre még biztosan nem mutatkozhat be az F1-ben.