Vágólapra másolva!
A Racing Point színeiben versenyző Lance Stroll elárulta, az Eifel Nagydíj után pozitív lett egy koronavírus tesztje, azóta viszont ismét negatív eredményeket produkált, és versenyezni akar a hétvégén zajló Portugál Nagydíjon.

Pozitív lett Lance Stroll koronavírus tesztje az Eifel Nagydíj után, amit a kanadai pilóta kihagyott, az eddig elmondottak szerint gyomorbántalmak miatt. A Racing Point a nürburgringi hétvégén tagadta, hogy versenyzőjük koronavírusos lenne, de Stroll elismerte, hogy a verseny után kimutatták a szervezetében a betegséget.

Stroll szombaton már nem ült autóba az Eifel Nagydíjon Forrás: Motorsport Images/Glenn Dunbar

„Mindenkivel szeretném tudatni, hogy a közelmúltban pozitív lett a Covid-19 tesztem az Eifel GP-hétvége után. Már 100 százalékosan érzem magam, és azóta a tesztem is negatív lett” – számolt be Stroll az Instagramon, és kijelentette, a Nürburgringre negatív teszttel érkezett meg.

és nem léptem be újra a paddockba. Nem voltam versenyzésre alkalmas állapotban, ezért vasárnap korán reggel hazarepültem. Mivel még mindig rosszul voltam, vasárnap este újabb Covid-tesztet végeztek el.”

„Másnap pozitív eredmény jött vissza, ezért a következő 10 nap során otthon maradtam karanténban, szerencsére a tüneteim eléggé enyhék voltak. Most hétfőn ismét teszteltek, és az eredményeim negatívak lettek. Nagyszerűen érzem magam, és alig várom, hogy visszatérjek a csapathoz, és Portugáliában versenyezzünk.”

A Stroll által elmondottak több kérdést is felvetnek

azzal kapcsolatban, hogy miért nem tesztelték a kanadai pilótát újra, még a hazautazása előtt, ezekről várhatóan az FIA hivatalos sajtótájékoztatóján derülnek ki további részletek. Egyelőre a Racing Point az egyetlen csapat, ahol a pilóták megfertőződtek a koronavírussal, náluk Sergio Pérez és Stroll is leküzdötte a betegséget.

Az F1-ben különböző eljárásokkal próbálják elérni, hogy ha be is kerül a paddockba a betegség, akkor se terjedjen el Forrás: Hungaroring

A paddockban egyre rendszeresebbek a megismételt tesztek és a pozitív esetek, nemrég a Mercedes több tagjánál is kimutatták a koronavírust, és Helmut Marko is elárulta, hogy Antonio Giovinazzi, valamint Alexander Albon esetében sem volt elsőre egyértelmű eredmény, ezért felmerült, hogy az Eifel Nagydíjon őket is helyettesíteni kell. Erre végül nem volt szükség.