Társoldalunk:
Hírlevél

Leendő csapattársa már most örül Alonso megjelenésének

2020.10.20. 11:18

Esteban Ocon szerint már most is hasznos a Renault-nak, hogy Fernando Alonso visszatér a Forma-1-be. Óriási előrelépésről beszél a Magyar Nagydíjon látottakhoz képest.

A Renault szereplése az idei szezon egyik meglepetése, különösen az őszi versenyeken feltűnő az enstone-i istálló formajavulása. Daniel Ricciardo az egyre jobb eredményeinek, például a nürburgringi 3. helyének köszönhetően feljött az egyéni pontverseny 4. pozíciójába, és ha Esteban Ocon is jobban szerepelne, a csapat is esélyesebb lenne akár a konstruktőri értékelés 3. helyére is.

Oconnak és a Renault-nak már most is hasznos Alonso szerepvállalásaForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

Az elvesztett pontokat nem lehet teljesen a francia pilóta számlájára írni, mert Mugellóban és a Nürburgringen is technikai probléma miatt adta fel a versenyt, de a Renault-nál így is csak a Mercedes szerzett több pontot az előző öt versenyen. Ocon is megerősítette, hogy a csapat sokat javult a beállítások terén a budapesti és a barcelonai fordulók óta.

„Akadtak fejlesztések is, amelyeket elég jól kiismertünk és beváltak, máskor előfordul, hogy nem lehet rögtön kihozni belőlük a teljesítményt, később viszont rájövünk. Most is ezt tettük. Alapvetően a fejlesztések és a beállítások révén egyre jobban átlátjuk [az autó működését] és szerintem sokkal erősebbek lettünk.”

A folyamatba közben bekapcsolódott Fernando Alonso is, aki nyáron a jövő évi visszatérés mellett döntött, de az Indianapolis 500 után meglátogatta a Renault F1-es gyárait, kipróbálta a szimulátort és egy filmforgatási nap keretén belül vezette az idei autót is. Noha egy pilótacsere általában zavart kelt egy csapat működésében, Ocon szerint Alonso érkezése már most is hasznos nekik.

Alonso Barcelonában tesztelte az idei Renault-t, így a szimulátorhoz képest van összehasonlítási alapja - GalériaForrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

„Láttam, hogy mennyire elszánt, nekem is küldött már egy üzenetet arról, hogy ha szükségünk van valamire, ő készen áll, semmi probléma – nyilatkozta Ocon. – Pillanatnyilag az jó, hogy bejár a szimulátorba, így lényegében három véleményt kapunk, mert Daniellel mi is gyakorlunk a szimulátorban, mielőtt elmegyünk a versenyre. Sokkal jobb három megerősített véleménnyel kezdeni a hétvégét, mint kettővel. Jó, hogy szorosan együttműködik a szimulátoros csapattal, meggyőződésem, hogy hamarosan elkezd járni a versenyekre is.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK