Hamiltonnak nehéz lesz elengedni a Forma-1-et, amikor visszavonul

Forma-1, Eifel Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 11: Race Winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP talks in a press conference after the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 11, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Andy Hone - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A mezőny egyik legidősebb versenyzőjeként egyre közelebb kerül a visszavonuláshoz Lewis Hamilton. A Mercedes világbajnoka úgy érzi, nem lesz könnyű elszakadnia a Forma-1-től.

Lewis Hamilton a maga 35 évével Kimi Räikkönen után a jelenlegi Forma-1-es mezőny második legidősebb tagja, kijelenthető tehát, hogy pályafutása vége felé közeledik. Egy ideig azonban még biztosan láthatjuk őt versenyezni, az idei év végén lejáró szerződésének meghosszabbítása ugyanis csak formaságnak tűnik. Egy napon azonban eljön majd az idő, hogy Hamilton is szögre akassza a sisakot, amikor pedig ez megtörténik, elmondása szerint nehéz lesz elszakadnia a Forma-1-től.

Nem lesz könnyű hátat fordítani az F1-nek Forrás: Getty Images/Motorsport Images

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke az Eifel Nagydíj alatt Hamilton szerződéshosszabbításával kapcsolatban elmondta, hogy mindkét fél folytatni akarja az együttműködést, és csak azért nem ültek még le tárgyalni, mert nagyon sűrű volt az elmúlt időszak. A hatszoros világbajnok szavai alapján sem lehet másra következtetni, csak arra, hogy még maradni akar. „Mint itt mindenki, én is imádom, amit csinálok. Ez nagyon nehéz, és ki merem jelenteni, hogy nem tisztelik eléggé ezeket a versenyzőket, akik az egész életüket ennek szentelik, mind a felkészülést, mint a munkamennyiséget tekintve. Figyelemre méltó, ami a háttérben zajlik ahhoz, hogy azt csinálhassuk, amit csinálunk, én pedig imádok ennek a részese lenni."

Hamilton olyannyira szereti, amit csinál, hogy egyelőre nem is foglalkozik a visszavonulás gondolatával, azt azonban tudja, hogy amikor majd felhagy a versenyzéssel, nehéz lesz búcsút inteni a Forma-1 közegének.

Amikor nem vesz a kamera, még most is olyan vagyok, mint egy gyerek. Ez valószínűleg meg fog változni, amikor megjelennek az első ősz hajszálaim meg ilyenek, de egyelőre megvagyok."

Hamilton 12 évvel idősebb Verstappennél, de nem érzi magát annak Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Hamilton jelenleg Michael Schumacherrel holtversenyben vezeti a futamgyőzelmek örökranglistáját, de valószínűleg még az idén egyedüli csúcstartóvá válik, valamint a vb-címek számában is utoléri a német legendát.

A jövőre nézve ugyanakkor úgy érzi, van még mit elérnie, amiért érdemes tovább versenyezni.

„Felállíthatok célokat és hajszolhatom tovább ezeket, megpróbálva kideríteni, hogy mi az, ami még lehetséges. Szerintem mögöttem áll a legjobb csapat, akik folyamatosan inspirálnak engem. Minden év elején, amikor visszajövök a gyárba, látom, hogy ezek a srácok tettre készek, fókuszáltak, hihetetlenül okosak és innovatívak, valamint olyan szívélyesen fogadnak. Az ember azt hihetné, hogy ennyi év után már elegünk van egymásból, de nincs. Valódi szeretet járja át ezt a csapatot, én pedig hálás vagyok ezért."