Vágólapra másolva!
Egy aggódó rajongó kérdésére a Racing Point azt felelte, hogy Lance Stroll visszatérésére számítanak a jövő hétvégén esedékes Portugál Nagydíjon.

A versenynaptárba a jövő héten visszatérő Portugál Nagydíjon várhatóan a Racing Point pilótapárosa is a megszokott lesz. A múltheti Eifel Nagydíjon ismét Nico Hülkenberg versenyzett a csapat színeiben, ezúttal Lance Stroll helyén, akit gyomorbántalmak gyötörtek, ezért nem tudta vállalni a szereplést.

A csapatnál Lance Stroll visszatérésére számítanak Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

Stroll állapotáról azóta sem adtak hírt, egy aggódó szurkoló ezért a csapat Twitter-csatornájához fordult, és megnyugtató választ kapott. „Ne aggódj! Már jobban érzi magát, és arra számítunk, hogy a megszokottakhoz hasonlóan visszaül az autóba Portugáliában” – válaszolt a Racing Point közösségi média felelőse.

Noha Hülkenberg remekül helytállt a késői beugrás ellenére is, a közönségdíjat elnyerve a verseny legjobbja lett és az utolsó kockából rajtolva a 8. helyen ért célba,

a Racing Point számára fontos, hogy az idei autót jobban ismerő Stroll visszatérjen és Sergio Pérezzel közösen továbbra is sok pontot gyűjtsenek,

mert mindössze 4 pont az előnyük a konstruktőri világbajnokság 3. helyén a McLarennel szemben, de az 5. helyezett Renault is csak további 2 ponttal van lemaradva tőlük.

Andrew Green, a csapat technikai igazgatója is úgy vélte, végre szükségük lenne egy balszerencse nélküli hétvégére, ahol egyik pilótájuk sem betegszik meg, nem törik össze őket a rajtnál és motorhiba sem merül fel. „Ebben a szezonban az első verseny óta talán nem is volt normális versenyhétvégénk” – mondta a Racefans.net-nek.

„Valami minden hétvégén történik – folytatta. – Összesen annyi kellene, hogy mostantól a szezon végéig normális hétvégéink legyenek, amikor versenyeztethetjük az autónkat, normálisan beállíthatjuk, és nem merülnek fel jelentős zavarok. Ez teremtené meg nekünk a lehető legjobb lehetőséget.”

Nagy a csata a 3. helyért a Racing Point (középen), a McLaren (hátul) és a Renault (előtérben) között Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Joe Portlock

A Toszkán és az Orosz Nagydíj között a Racing Point továbbfejlesztette az első szárnyat, az első fékhűtőket, a padlólemezt, a hátsó szárny véglapjait, az oldaldobozokat, valamint változtattak a kormánymű és a hátsó felfüggesztés elrendezésén is. Ez nagyobb mozgásteret ad a mérnököknek a beállítások kidolgozása terén.

„Nagy csata lesz – ígérte Green. – Van három csapat, ami folyamatosan cserélgeti a helyeket. Mókás vége lesz a szezonnak” – várta a brit szakember, aki izgulhat, mert a silverstone-i istálló eddig csak egyszer volt 3. az összetettben, 1999-ben még a Jordan színeiben, amikor Heinz-Harald Frentzen két futamot is megnyert.