Társoldalunk:

Hamilton nem akar visszatérni a korábbi életéhez

2020.10.16. 09:15

Lewis Hamilton számára nagy változást hozott a koronavírus-járvány, ő azonban nem bánja, hogy újabban teljesen más életet kell élnie, mint korábban.

Lewis Hamilton pályán kívüli életét a kívülálló szemével nézve az embernek sokszor leginkább a „hektikus" szó juthatott eszébe, látva, amint a Mercedes világbajnoka a versenyek közötti időben a világ különböző pontjain bukkan fel, hol divatbemutatón vesz részt, hol Los Angelesben kocsikázik a barátaival, vagy a tengerparton tanítja szörfözni a kutyáját. A koronavírus-járvány azonban a hatszoros világbajnok életét is teljesen megváltoztatta.

Hamilton nem éppen az az otthon ülős típus, amikor nincs erre kényszerítveForrás: Imaginechina/Pan zhiwei - Imaginechina/Pan Zhiwei

Mivel a pilóták a csapat legnehezebben pótolható tagjai, a járvány alatt rájuk vonatkoznak a legszigorúbb óvintézkedések, legalábbis a Mercedesnél, ahol Toto Wolff szerint Hamiltonnak és Bottasnak már-már remeteként kell élnie. Ez az életmód pedig szöges ellentétben áll azzal, amit Hamilton megszokott.Ez az esztendő szerintem tanulóév volt a járvány miatt. Egyértelműen sok időm volt magamra, sok időt töltöttem otthon, a buborékomban. Ez egyfelől nem volt mindig a legjobb érzés, ugyanakkor időt adott az elmélkedésre és arra, hogy igazán jelen legyek" – nyilatkozta a hatszoros világbajnok.

Hamilton tehát nem bánja, hogy egy kicsit vissza kellett vennie a tempóból. Olyannyira nem, hogy nem is szeretne később teljes mértékben visszatérni ahhoz a rohanó életmódhoz, amit a koronavírus-járvány előtt élt.

„A múltban szerintem az élet annyira gyors volt. Az ember egyik versenyhétvégéről rohant a másikra, egyik esemény jött a másik után. Jócskán gyorsabb volt az élet, mint amilyennek lennie kellene. Nem szeretnék visszatérni ahhoz, amilyen korábban volt, amikor a vírus lecseng" – jelentette ki.

Visszavenne a tempóbólForrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

A Mercedes versenyzője olyannyira komolyan gondolja mindezt, hogy új szerződésébe is belefoglalná az átalakult fontossági sorrendet. „Amikor végül összeáll az új szerződés, ez is megbeszélés tárgyát fogja képezni. Szerintem valószínűleg hallottátok Totótól, hogy ebben az időszakban ő is rájött, hogy az elveszített időt soha nem kapjuk vissza, és a család mindennél fontosabb."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK