Társoldalunk:
Hírlevél

Räikkönen magasról tesz rá, hogy rekordot döntött

2020.10.12. 17:37

Kimi Räikkönen hozta a formáját és a korábbi csúcstartó Rubens Barrichellónak mondta el, egyáltalán nem érdekli, hogy megdöntötte a brazil pilóta rekordját.

Nem csak Lewis Hamilton neve kapcsán került be a rekordok könyvébe az Eifel Nagydíj, hanem Kimi Räikkönen miatt is, aki ezen a versenyen vált minden idők legtöbb Forma-1-es futamon induló pilótájává. A Jégembernek ez volt a 323. versenye, így már eggyel a 322 nagydíjon elrajtoló Rubens Barrichello előtt áll. A Sky Sports egy videohívás erejéig össze is hozta a két veteránt.

Räikkönen minden idők legtapasztaltabb F1-es pilótája lett - Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Wolfgang Rattay

„Csalódott vagyok, hogy őszinte legyek, másfelől viszont büszkének is kell lennem, mivel fantasztikus, hogy Kimi ennyi versenyt teljesített, és még mindig megvan benne az akarat a folytatáshoz – mondta Barrichello a Martin Brundle moderálásával zajló beszélgetésen. – Azt gondoltam, hogy ezt a rekordot soha nem döntik meg, mert olyan sok verseny ez, de a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék azokat, úgyhogy büszke vagyok rá."

Brundle hangsúlyozta, hogy tisztában van vele, mennyire nem érdeklik a rekordok Räikkönent, majd hozzátette, hogy a finn bizonyára némi elégedettséget azért érez amiatt, hogy elérte ezt a mérföldkövet. Talán a jövőben, amikor visszatekintek, akkor fogok, de most olyan, mint bármelyik másik versenyhétvége. Utálom ezt az egész felhajtást ekörül" – felelte a maga stílusában Räikkönen.

Brundle azért tovább próbálkozott és megemlítette, hogy Räikkönen valójában már 325 versenyhétvégén vett részt, míg Barrichello 326-on, de előbbi háromszor, utóbbi négyszer nem tudott elrajtolni, így ezek a versenyek nem számítanak bele a statisztikába. „Számolod ezeket a futamokat is arra gondolva, hogy ott voltam, kockáztattam az életemet?" – jött a kérdés Räikkönenhez.

Nem érdekel. Őszintén mondom, nem érdekel, hogy beleszámolják-e vagy sem – felelte a 2007-es világbajnok. – Ott voltunk, de ha tudtam volna, hogy úgysem fejezem be a versenyt, akkor biztosan inkább otthon maradok."

Az Alfa Romeónál azért megünnepelték Räikkönent

Ami a rekordöntő versenyt illeti, arra Räikkönen nem élete futamaként fog visszatekinteni, miután már a harmadik kanyarban kicsúszott, később pedig George Russell kilökéséért 10 másodperces büntetést kapott. Végül a 12. helyen intették le. „Már a tegnapi nap is rossz volt, az autó lehetett volna egy kicsit jobb ma, de szombat után már nem lehet változtatni rajta, úgyhogy ez van. Gyenge lett a végeredmény – értékelt a Ziggo Sportnak. – A rajt rendben volt, de a harmadik kanyarban el kellett kerülnöm az előttem levőket, szélesre futottam és pozíciókat veszítettem. Összességében frusztráló hétvége volt."

A Ziggo Sport riportere azért felvetette neki, hogy a rekord mellé egy tortát megérdemelne, mire a finn csak annyit mondott: „szar hétvége volt, úgyhogy kösz nem" , majd sarkon fordult és elsétált. Jóllehet, a tortázás korábban így is megvolt a csapattal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK