Társoldalunk:
Hírlevél

A Renault főnöke pár sör után kötötte meg tetoválós fogadását Ricciardóval

2020.10.12. 11:41

Cyril Abiteboul az Eifel Nagydíj után részleteket árult el arról, hogyan jutott eszébe egy tetoválásban fogadni Daniel Ricciardóval. Az ausztrál pilóta nürburgringi dobogója után a csapatfőnöknek nincs más választása, mint tű alá feküdni.

Akik ismerték az előzményeket, már-már gyermeki örömmel várhatták, hogy Daniel Ricciardót leintse a kockás zászló az Eifel Nagydíjon, és ezzel az ausztrál pilóta megszerezze első dobogós helyezését a Renault színeiben. Ricciardo ugyanis korábban kötött egy fogadást Cyril Abiteboul csapatfőnökkel, hogy amennyiben dobogós lesz, a francia magára tetováltatja azt, amit pilótája mond neki. A verseny után mindketten megerősítették, hogy a tetkó el fog készülni, miközben a Red Bullnál jót szórakoztak mindezen.

A pillanat, amikor biztossá vált, hogy lesz tetoválás - Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

A futam után Ricciardót természetesen azonnal megkérdezték a fogadásról, mire ő vigyorogva közölte, hogy főnöke meg fogja azt csináltatni, de még ki kell találnia, hogy mi legyen a motívum. „Most gondolkoznunk kell egy kicsit. Szerintem hozzám lesz köze, de lesz benne egy kis németes vonás is, mivel itt értük ezt el, úgyhogy egy kis gesztusként lesz benne valami tradicionális német" – közölte az ausztrál.

A tetoválatlan Abiteboul megerősítette, hogy tű alá fog feküdni és valóban elkészítteti élete első tetkóját, majd felelevenítette a fogadás részleteit, amelyből kiderült, hogy az alkoholnak is volt szerepe az egészben.

„Mindig összezavarodok ezzel kapcsolatban, de azt hiszem, ő választhatja ki a dizájnt, én pedig a helyet és a méretet, mert a méret számít – utalt Ricciardóra. – Addig, amíg én mondom meg, hogy mekkora legyen, szerintem nagyjából bármilyen dizájn jöhet."

Abiteboul tartja a szavátForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Joe Portlock

„Ez nem igazán az én stílusom, szerintem ezért kötöttem ezt a fogadást. Emlékszem arra a silverstone-i estére, a verseny előtti csütörtök volt tavaly, amelyen Daniel megmutatta az új tetkóját. Én pedig megkérdeztem tőle, hogy »Miként jutsz el idáig? Milyen mentális folyamat vezet oda, hogy ilyen tetkód legyen?« Erre azt mondta, »csak elsétáltam a tetoválószalon előtt és arra gondoltam, csináljunk egyet!« Gondoltam rendben, csináljuk rendesen. Pár sör után azt mondtam, hogy ha dobogóra áll, én is csináltatok egyet. Szavatartó ember vagyok, úgyhogy megteszem, csak kell egy kis idő eldönteni a helyet és a méretet."

Hogy mennyire benne volt a Forma-1-es köztudatban kettejük fogadásának ténye, azt mi sem jelzi jobban, mint Max Verstappen, a holland pilóta mérnöke, valamint Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke között lezajlott párbeszéd a csapatrádióban a verseny leintése után.

Mérnök: „Az öreg cimborád, Daniel is ott lesz veled a dobogón."
Verstappen:  „Az szép, kíváncsi vagyok milyen tetkót választ majd Cyrilnek. Haha!"
Horner:  „Úgy tűnik, hogy Cyrilnek meglesz a tetkó a seggére, Max."
Verstappen:

„Alig várom, hogy láthassam."

Horner:  „Egy szép nagy Red Bull."
Verstappen „Az csodálatos lenne, biztosan imádná."

Ricciardo korábban elmondta, hogy azért nem akar nagyon kiszúrni a főnökével, úgyhogy igyekszik majd valami kellemes emléket választani a tetováláshoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK