Társoldalunk:
Hírlevél

A Red Bull elárulta, Albonnak miért kellett feladnia a versenyt

2020.10.11. 19:17

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke felfedte Alex Albon kiesésének okát, ami nélkül szerinte a thai-brit pilóta a dobogó legalsó fokáért is versenyben lehetett volna az Eifel Nagydíjon.

Egy második helyet és egy kiesést könyvelhetett el a Red Bull az Eifel Nagydíjon, miután Max Verstappen a teljes futamon át üldözte az élen haladó Mercedeseket, később pedig Mercedest. A holland pilóta örül az elért eredménynek, de azt is hangsúlyozta, hogy a győzelmekért szeretne küzdeni. Christian Horner csapatfőnök eközben elárulta, hogy mi vezetett Alex Albon kieséséhez.

Verstappen elégedett a második helyezéssel - Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Összességében szerintem jó verseny volt, próbáltam Lewis-zal maradni, de a teljes távon egy kicsit gyorsabb volt – értékelt Verstappen a Sky Sportsnak. – Ennek ellenére boldogak lehetünk az egész hétvégével, szerintem sikerült egy kicsit fejlesztenünk az autón, úgyhogy igen, örülök, a leggyorsabb kört pedig élveztem a végén. Nem gondoltam, hogy sikerülni fog, egyszerűen csak nyomtam, ahogy tudtam, lássuk, hogy mi történik és szerencsére bejött" – utalt az utolsó körben megfutott, extra pontot érő leggyorsabb köre.

A holland pilóta ezzel együtt nem bánná, ha előbb-utóbb a győzelmekért is csatázhatna.Versenyző vagyok, nyerni akarok. De ez a Forma-1, mindig egy csapat képes nyerni, a többiek pedig zárkóznak, mi is ezt próbáljuk tenni. Alkalmazkodni kell a szerephez. Örülök az elért eredményeknek, de versenyzőként nyerni akarok, úgyhogy ezt is tűzzük ki célnak."

A pohár csak félig lehet tele a Red Bullnál, hiszen a másik autó nem tudta befejezni a versenyt. Az azt vezető Alex Albon már a rajt után hátrányos helyzetbe hozta magát egy elfékezéssel, ami miatt a tervezettnél korábban kereket kellett cserélnie. „Volt egy nagy elfékezése a hármas kanyarban a rajt után. Amiatt aggódtunk, hogy a vászonig lekoptatta a gumit, majd azt láttuk, hogy olyan nagy lett a vibráció, ami már átlépte a tűréshatárt. Biztonsági okokból kellett kihoznunk kerékcserére" – erősítette meg Christian Horner csapatfőnök.

Albon a második szettjét is elfékezte - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Albon ezután megkezdte a felzárkózást, de továbbra sem alakult zökkenőmentesen a versenye, mivel összeakadt Danyiil Kvjattal, majd a Pierre Gasly elleni csata során megint elfékezte magát. Ez azonban már mit sem számított, a csapatnak ugyanis műszaki hiba miatt fel kellett adatnia vele a versenyt. „Jól jött előre a mezőnyben, és nagyon balszerencsés volt, hogy egy törmelékdarab átlyukasztotta a hűtőt, a hőmérsékletek pedig kilőttek az égbe. Nem volt más választásunk, mint feladni a versenyt a motor megmentésének érdekében" – fedte fel az okokat Horner.

A csapatfőnök sajnálatosnak nevezte a műszaki hibát, mert szerinte Albon még az elfékezéssel és a korai cserével együtt is Pérezzel és Ricciardóval versenyzett volna a harmadik helyért.

A thai brit pilótát egyébként láthatóan megviselte az újabb gyenge szereplés. „Nem álltunk volna ki, ha nem lett volna gond a gumival. Az első körös elfékezésem megnehezítette a versenyt. Sajnálatos, mivel az autó nyilvánvalóan gyors volt. Enélkül elérhettünk volna valamit. Elég lassú voltam az elfékezett gumival, biztos vagyok benne, hogy volt még az autóban" – nyilatkozta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK