Társoldalunk:

Hülkenberg helyettesíti Strollt az Eifel Nagydíjon

2020.10.10. 14:04

Rosszulléte miatt Lance Stroll kihagyta az Eifel Nagydíj szombati szabadedzését, a Racing Point pedig behívta a Silverstone-ban már sikeresen beugró Nico Hülkenberget, aki részt vesz az időmérőn és a versenyen is.

Ismét lehetőséget kap Nico Hülkenberg a Forma-1-ben, ezúttal Lance Stroll helyén. A kanadai pilóta egyelőre nem részletezett rosszullét (de a Sky Sports szerint nem koronavírus) miatt kihagyta az Eifel Nagydíj szombati szabadedzését, amely során a Racing Point behívta a csapat korábbi versenyzőjét, Nico Hülkenberget.

Hülkenberg ismét lehetőséget kapForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

A német pilóta a közeli Kölnben tartózkodott, így gyorsan a pályára ért, elvégezték a kötelező koronavírus-tesztet, ami negatív eredményt hozott, ezért Hülkenberget beengedték a paddockba és a versenyzői overallt is felöltötte.

Nem sokkal az időmérő előtt hivatalosan is megerősítették, hogy Hülkenberg vesz részt az időmérőn és a Nürburgringen esedékes Eifel Nagydíjon, a német pilóta nem sokkal korábban a Bild tudósítójának azt mondta: „Minden rendben van velem. Csináljuk!”

Hülkenberg a 2019-es szezon végéig a mezőny állandó tagja volt, legutóbb a Renault színeiben, ő az F1 történetének legrutinosabb versenyzője, aki sohasem állhatott dobogóra. Ez az idén sem sikerült a versenyképes Racing Pointtal, a Brit Nagydíjon beugróként el sem rajtolhatott műszaki hiba miatt, a 70. évforduló Nagydíján pont Stroll mögött a 3. helyről indulva a 7. helyezett lett.

Silverstone-ban korábbi csapattársát, Sergio Pérezt helyettesítette, most a mexikói pilóta oldalán térhet vissza, így a Racing Point az egykori Force India rutinos pilótapárosával szerepelhet az Eifel Nagydíjon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK