Hülkenberg helyettesíti Strollt az Eifel Nagydíjon

Forma-1, Eifel Nagydíj, Nico Hülkenberg, Racing Point
NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 10: Nico Hulkenberg of Germany and Racing Point arrives in the Paddock as a possible replacement for the unwell Lance Stroll of Canada and Racing Point during final practice ahead of the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 10, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Rosszulléte miatt Lance Stroll kihagyta az Eifel Nagydíj szombati szabadedzését, a Racing Point pedig behívta a Silverstone-ban már sikeresen beugró Nico Hülkenberget, aki részt vesz az időmérőn és a versenyen is.

Ismét lehetőséget kap Nico Hülkenberg a Forma-1-ben, ezúttal Lance Stroll helyén. A kanadai pilóta egyelőre nem részletezett rosszullét (de a Sky Sports szerint nem koronavírus) miatt kihagyta az Eifel Nagydíj szombati szabadedzését, amely során a Racing Point behívta a csapat korábbi versenyzőjét, Nico Hülkenberget.

Hülkenberg ismét lehetőséget kap Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

A német pilóta a közeli Kölnben tartózkodott, így gyorsan a pályára ért, elvégezték a kötelező koronavírus-tesztet, ami negatív eredményt hozott, ezért Hülkenberget beengedték a paddockba és a versenyzői overallt is felöltötte.

Nem sokkal az időmérő előtt hivatalosan is megerősítették, hogy Hülkenberg vesz részt az időmérőn és a Nürburgringen esedékes Eifel Nagydíjon, a német pilóta nem sokkal korábban a Bild tudósítójának azt mondta: „Minden rendben van velem. Csináljuk!”

Hülkenberg a 2019-es szezon végéig a mezőny állandó tagja volt, legutóbb a Renault színeiben, ő az F1 történetének legrutinosabb versenyzője, aki sohasem állhatott dobogóra. Ez az idén sem sikerült a versenyképes Racing Pointtal, a Brit Nagydíjon beugróként el sem rajtolhatott műszaki hiba miatt, a 70. évforduló Nagydíján pont Stroll mögött a 3. helyről indulva a 7. helyezett lett.

Silverstone-ban korábbi csapattársát, Sergio Pérezt helyettesítette, most a mexikói pilóta oldalán térhet vissza, így a Racing Point az egykori Force India rutinos pilótapárosával szerepelhet az Eifel Nagydíjon.