Társoldalunk:

Red Bull: Örömteli, hogy szombatonként közelítünk a Mercedeshez

2020.10.10. 19:51

A Red Bull a Nürburgringen sem tudta megtörni a Mercedes idei hegemóniáját az edzéselsőségek terén, de Christian Horner csapatfőnök szerint a futamon lehet esélyük az ellenféllel szemben.

Az Eifel Nagydíj időmérő edzésének utolsó harmadában az első mért körök után Max Verstappen állt az élen, úgy tűnt, a holland pilóta lehet az idén az első, aki a Mercedes versenyzői ellen pole pozíciót szerezhet. Az F1 történetében még sohasem fordult elő, hogy egy csapat valamelyik pilótája az összes futamot az élről kezdhesse, a világbajnoki címvédő azonban egyre közelebb kerül ehhez.

Majdnem összejött a második sor a Red Bullnak - GalériaForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

A futamgyőzelmek terén két kakukktojás már volt az idén, a 70. évforduló Nagydíján pont Verstappen győzte le a Mercedeseket, az Olasz Nagydíjon pedig meglepetésre Pierre Gasly győzött, de szorosabb lehetne a helyzet, az időmérőkön a Red Bull keményebb ellenfél lehetne. Verstappen és Christian Horner csapatfőnök is úgy vélte, hogy szombatonként is javul a teljesítményük.

„Nyilvánvalóan örömteli, hogy csökken a hátrányunk szombatonként a Mercedeshez képest, a gyárban nagyon keményen dolgoznak, hogy minden hétvégére újításokkal lássanak el minket” – nyilatkozta a brit szakember.  

Horner kiemelte, hogy Verstappen 3. helye és Alexander Albon 5. rajtkockája „jó lehetőségeket teremt a versenyre” és „holnap kezdődhet a játszma, mert mindkét pilótánk arra készül, hogy felveszi a kesztyűt a Mercedesek ellen a kalandosnak ígérkező időjárás közepette.”

Albon a szokásosnál jobban szerepelt az időmérőn - GalériaForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A rajtpozíciók terén Albon a szokásosnál közelebb jutott csapattársához, Charles Leclerc 4. helye nélkül a Red Bullé lehetett volna a második rajtsor. A thai versenyző elégedett volt az utolsó mért körével, de lát még teret a fejlődésre, de úgy vélte, az 5. helyről is jó esélye van a futamon.

„A két Renault mögöttünk van, úgyhogy nem lesz könnyű, de kitartott könyökkel megyünk majd az 1-es kanyarba! – ígérte. – Az igazi kihívás az lesz, amikor megkezdjük a hosszabb etapokat, mert azokat nem nagyon gyakoroltuk. Meglátjuk, mi lesz az időjárással, mert sok lehetőségünk nyílik, hogy pontokat szerezzünk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK