Társoldalunk:

Toto Wolffhoz hasonlóan már Vettel is az Aston Martin részvényese

2020.10.09. 19:00

Sebastian Vettel megerősítette, hogy részesedést szerzett az Aston Martinban, ennél többet azonban nem igazán volt hajlandó elárulni a befektetéséről.

Toto Wolff után Sebastian Vettel is részesedést szerzett az Aston Martin Lagondában, árulta el a négyszeres világbajnok az Eifel Nagydíjon. A jövőre a Racing Point átnevezésével az F1-be beszálló sportautógyártó nemrég jelentette be, hogy szerződtette az idei év végén a Ferrarit elhagyó német pilótát, aki nem volt túl bőbeszédű újonnan szerzett részvényeivel kapcsolatban.

Vettelnek már az Aston Martin részvényese is amellett, hogy jövőre náluk versenyezForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

Toto Wolff az idei év elején vásárolt részesedést az Aston Martinban, amit akkor sokan úgy értelmeztek, hogy elhagyja a Mercedest, és a silverstone-i gárdánál folytatja a pályafutását. Vettel esetében ilyen pletykáknak nincs alapja, hiszen ő valóban a brit gyártó újdonsült F1-es csapatához szerződik, és vélhetően a részesedése is valamilyen kapcsolatban állhat a szerződésével, akár díjazás gyanánt. A másik lehetőség, hogy Vettel ettől függetlenül vásárolt részvényt, mintegy gesztust téve a csapat irányába, jelezve, hogy teljes mellszélességgel a projekt mögött áll. Mivel a sajtótájékoztatón nem hangzott el a részéről a „venni" szó, vélhetően előbbi a helyzet.

„Szerintem mindenki azt csinál a pénzével, amit akar – nyilatkozta a Nürburgringen. – Amennyire tudom, az Aston Martin tőzsdei cég, amelybe mindenki szabadon befektethet. Úgyhogy ha azt kérdezik, hogy vannak-e részvényeim a cégben, vannak, de hogy mennyi, az szerintem másodlagos és nem fogok róla beszélni. Hiszek a projektben, úgy döntöttem, hogy a részese leszek, és izgatottan várom, hogy mi történik, amikor jövőre belevágunk és egy új csapatban kezdek."

Nem mondott sokat a részvényekrőlForrás: AFP/Ina Fassbender

Vettelt arról is megkérdezték, bántja-e, hogy az Aston Martinhoz szerződésével elképzelhető, hogy Sergio Pérezt kiszorította a Forma-1-ből.Nyilván nincs már sok szabad hely. Nem tudom, hogy Checo tárgyal-e bárkivel, úgyhogy nem tudom, hogy kiszorult-e a Forma-1-ből. De ti írjátok a híreket, úgyhogy szerintem egy kicsit többet tudtok nálam, vagy legalábbis hamarabb információhoz juttok. Megérdemli, hogy a Forma-1-ben legyen, de nem tudom, hogy mik az opciói, vagy mihez akar kezdeni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK