Társoldalunk:

F1-ben versenyző korábbi riválisai is elítélik az ámokfutó gokartos tettét

2020.10.09. 13:09

Max Verstappen, Lance Stroll és George Russell sem volt elragadtatva attól, amit korábbi riválisuk, a 23 esztendős olsz Luca Corberi művelt a lonatói gokart-világbajnokságon.

Korábbi, ma már a Forma-1-ben szereplő riválisai is elítélik Luca Corberi tettét. A 23 éves gokartversenyező az FIA gokart-világbajnokágán rendezett ámokfutást azt követően, hogy összeütközött az egyik ellenfelével. Corberi először megpróbálta gokartjának lökhárítóját hozzávágni a versenyben maradt vetélytársához, majd a futam után a pályát tulajdonló apjával együtt rátámadt Paolo Ippolitóra. Az olasz motorsport-szövetség mindkét Corberi és a lonatói pálya licencét is felfüggesztette.

Corberi tettére nem igazán vannak szavak

A 23 esztendős Corberi életkorából adódóan évekkel ezelőtt több jelenlegi Forma-1-es pilóta ellen is gokartozott, többek között a szintén 23 éves Max Verstappennel, a 22 éves George Russell-lel, valamint a 21 esztendős Lance Stroll-lal is összehozta már a sors. Korábbi riválisai sem kerülhették el azt a kérdést a nagy port kavart lonatói incidens után, hogy mit szólnak a történtekhez.

„Azt hiszem eléggé világos, hogy ilyesmit nem akar látni az ember, nem volt valami biztonságos – nyilatkozta Verstappen az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Szerintem normális, hogy a sportban vannak viták, de meg kell próbálni a megbeszélésre szorítkozni. Mindenki láthatta, hogy ez elfogadhatatlan, azt hiszem ő is ezt mondta, és abbahagyta a versenyzést."

George Russell szintén elítélően nyilatkozott Corberi tettéről. A Williams pilótája reméli, hogy az FIA sem lesz elnéző az érintettekkel. „Mindenekelőtt óriási veszélybe sodorta magát. Azzal, hogy a pálya azon részén állt mást is hatalmas veszélynek tett ki azzal, amit csinált. Nyilvánvaló az is, hogy ami ezután történt a bokszban, az élet minden területén elfogadhatatlan – utalt a verekedésre a brit. – A motorsport elképesztően szenvedélyes, de ez senki számára nem lehet kifogás arra, hogy ilyen stílusban reagáljon. Bízom benne, hogy az FIA kiszabja a megfelelő büntetéseket."

A futam utáni verekedés

Lance Stroll, a Racing Point kanadai pilótája egy másik aspektusra is felhívta a figyelmet, ami miatt szintén nem szerencsés az, ahogyan Corberi reagált a kiesés után. „Szerintem totálisan átlépte a határt, az ilyen viselkedés nem tolerálható a sportunkban, rossz példát mutatott a fiatal generációnak. Nagyon keményen csatázunk a pályán, azon kívül azonban nincs szükség erőszakra. Szerintem az FIA megfelelő módon fogja kezelni az ügyet, mivel az ilyesmit komolyan büntetni kell."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK