Az Eifel Nagydíj második szabadedzését is törölni kellett

Forma-1, Eifel Nagydíj, péntek, célegyenes, köd
NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 09: Fog is pictured over the circuit during practice ahead of the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 09, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Joe Portlock/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem indult zökkenőmentesen az első Eifel Nagydíj versenyhétvégéje a Nürburgringen, mivel a pénteki első és másodk szabadedzést is törölték az időjárás miatt, azaz egyetlen autó sem gurulhatott pályára.

Egyetlen Forma-1-es autó sem gördült pályára az Eifel Nagydíj péntekén, a rossz időjárás és elsősorban a sűrű köd miatt ugyanis a mentőhelikopter nem tudott volna biztonságosan eljutni a koblenzi kórházba, ilyen esetben pedig autók sem körözhetnek. Michael Masi versenyigazgató szerint van forgatókönyvük arra, ha szombaton is hasonló lenne a helyzet.

A látási viszonyok még az autók számára sem túl kedvezőek, nemhogy a mentőhelikopternek Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Joe Portlock

Az első tréning elmaradása a Forma-1-es versenyhétvégén történő bemutatkozására készülő Mick Schumachert és Callum Ilottot érintette a legérzékenyebben, miután előbbi az Alfa Romeo, utóbbi a Haas színeiben vezethetett volna. Kettejükön már az sem segített volna, ha a második gyakorlás egy részét végül megrendezték volna, mivel a délutáni edzésen már semmiképp sem ülhettek autóba.

Ami a második szabadedzést illeti, a versenyirányítás előre jelezte, hogy nincs változás az időjárásban, ezért a 15 órai kezdést egyből eltolták 15:30-ra, majd 15:30-kor 16:00-ra, végül pedig lefújták az egészet.

Mindez azt jelenti, hogy a versenyzők egyetlen kört sem tudtak megtenni pénteken, így csupán a szombati egy órás harmadik szabadedzés áll majd a rendelkezésükre a felkészüléshez. Szombatra egyébként jobb időt jósolnak a Nürburgringre, Michael Masi versenyigazgató azonban leszögezte, akkor sem fognak kétségbe esni, ha a maihoz hasonló lesz a helyzet.