Társoldalunk:

Vettel reméli, hogy Mick Schumacher jövőre versenyezhet az F1-ben

2020.10.08. 20:03

Sebastian Vettel és Charles Leclerc is méltatta Mick Schumachert, aki pénteken először vezethet F1-es autót nagydíjhétvégén. A német pilóta szurkol honfitársának, a monacói szerint nehéz feladat vár az F2 éllovasára.

Korábbi F1-es tesztek és bemutatókörök után Mick Schumacher pénteken éles bevetésen is részt vesz, az Alfa Romeo színeiben először léphet pályára nagydíjhétvégi programjában, Antonio Giovinazzi helyén az első szabadedzésen vezethet.

Mick Schumacher először szerepel egyszerre a teljes F1-es mezőnnyel - GalériaForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Joe Portlock

Schumacher a Ferrari tehetségkutató programjának tagja és ettől függetlenül is régóta barátság fűzi Sebastian Vettelhez, aki nagy tisztelője az édesapjának. A hétszeres világbajnokkal a Bajnokok tornáján többször is csapattársak voltak, Vettel pedig azóta Mickkel is megtapasztalta ugyanezt. A négyszeres világbajnok dicsérte a Forma-2 idei éllovasát.

„Megérdemli a hétvégi lehetőségét, remélhetőleg nem csak holnap láthatjuk őt, hanem az idén még egy másik pénteken is, aztán jövőre az egyik autó versenyzői ülésében – mondta az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Remekül alakul a szezonja, vezeti az F2-es bajnokságot, és remélem, hogy be tud biztosítani magának egy [F1-es] ülést a következő szezonra. Nagyszerű srác, igazán kedvelem őt, meggyőződésem, hogy hosszú pályafutása lesz és jól fog szerepelni. Ez még csak a kezdőrúgás.”

Mick Schumacher nemrég az F2004-est vezethette - Galéria az eddigi pályafutásárólForrás: Ferrari

Vettel nemrég személyesen is jelen volt, amikor Schumacher bemutatóköröket tett meg édesapja egykori Ferrari F2004-esével az olasz istálló 1000. nagydíja alkalmából. A Beyond the Grid podcast eheti epizódjában elárulta, megérintette őt a pillanat, egyrészt azért, mert az F2004-es a kedvenc F1-es autója, másrészt azért, mert baráti kapcsolatban van a Schumacher-családdal.

„Szürreális volt őt az édesapja autójában látni, de nagyon kedvelem őt is, nagyon kedves fiatalember, és nagyon különleges élmény ez, tudva, hogy ki az édesapja és mit jelentett ő a számomra – mondta Vettel. – Tényleg nagyon kedves srác, és bizonyosan nagyon-nagyon nehéz helyzetben van, de szerintem nagyon éretten kezeli. Nem ezt várnánk valakitől, aki alig több 20 évesnél.”

Schumacher és Vettel a Bajnokok tornáján 2019-benForrás: ROC

Schumachert óhatatlanul is az édesapja szinte páratlan sikereihez mérik, de az ő útját eddig csak a néhai Jules Bianchi és Charles Leclerc járta be, idáig ők ketten jutottak be az F1-be a Ferrari pilótaprogramjából. A monacói pilóta szerint Mickre nehéz próbatétel vár az Eifel Nagydíj hűvös időjárása miatt, de úgy vélte, hogy ez nem fog gondot okozni a számára.

„A körülményeket elnézve nem ez lesz a legkönnyebb bemutatkozás, de azt mondta, hogy amikor F1-es autót vagy új autót próbált ki, mindig esett az eső, úgyhogy ez nem fogja meglepni őt. Trükkös edzés lesz, de nem kell semmit sem bizonyítania, az idei szezon során ezt már megtette a Forma-2-ben, és biztos vagyok abban, hogy remek munkát fog végezni.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK