Társoldalunk:

Räikkönen tagadja, hogy leszerződött volna jövőre is az F1-be

2020.10.08. 18:04

Az Alfa Romeo Racing veterán F1-es pilótája, Kimi Räikkönen tagadta a sajtóban megjelent pletykákat, amelyek szerint eldőlt, hogy jövőre is a mezőny tagja marad. Azzal sem foglalkozik, hogy ki lehetne a csapattársa.

Az év utolsó negyede során már kezdenek elkelni az utolsó szabad ülések is a Forma-1-ben, a sereghajtók körében is zajlik a mozgolódás és a találgatás, hogy vajon kik versenyeznek majd jövőre a mezőnyben. Ugyan az Alfa Romeo Racing az eredmények alapján nem igazán vonzó alternatíva, így is foglalkoztatja a közvéleményt, hogy az egyik doyen, Kimi Räikkönen folytatja-e a versenyzést.

Räikkönen még nem döntött - GalériaForrás: Getty Images/xpbimages.com/Xpb Images

A 2007-es világbajnokkal kapcsolatban elterjedt, hogy eldőlt, 2021-ben is rajthoz áll, Räikkönen viszont az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján tagadta, hogy ez igaz lenne. Kijelentette, egyeztetett már a csapattal, de „semmi sem dőlt még el”, és végtére is, az én döntésem lesz, majd meglátjuk, hogyan alakul.”

A felhajtástól híresen távolságot tartó versenyző azt is elárulta, a sajtóban emlegetett opció a szerződésével kapcsolatban nem létezik, „úgyhogy ez eléggé azt jelenti, hogy [a híresztelés] nem igaz. […] Semmit sem írtam alá, sem a múlt héten, sem egy hónapja, sem tegnap, sem ma. Majd meglátjuk.”

Räikkönen még sohasem ért el olyan gyenge eredményeket az F1-ben, mint az idei szezon során, de ezért elsősorban az autója és a csapat hibái okolhatók, bár akadtak vereségei is Antonio Giovinazzival szemben. A finn pilóta szerint mókásabb lenne a helyzet, ha jobb helyezésekért küzdhetne, de még mindig élvezi a versenyzést, különben nem szerepelne a sportágban.

Mick Schumacher és Antonio Giovinazzi is esélyes az Alfa Romeo versenyzői ülésére - GalériaForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Joe Portlock

„Nem tudom, mi fog történni, még nem írtam alá semmit. Bármi is lesz, azt először el kell dönteni, ahhoz meg semmi közöm, hogy ki vezeti majd a másik autót” – mondta a Sky Sports műsorában arra a kérdésre felelve, hogy lenne-e Mick Schumacher mentora, amennyiben a német pilótát előléptetik Antonio Giovinazzi helyére.

Hozzátette, nem befolyásolja a döntését, hogy az idei évben a koronavírus miatt több időt tudott otthon tölteni a családjával. „Nekem mindig is volt életem a Forma-1-en kívül, e téren semmi sem változott. Ahogy elmondtam, még nem hoztam meg a döntést. Ennyire egyszerű.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK