Több mint 600-szoros pénzt lehetett nyerni Vettel tökéletes tippsorával

Forma-1, Sebastian Vettel, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, Orosz Nagydíj 2020
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 27: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari and Charles Leclerc of Monaco and Ferrari warm up by playing football before the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 27, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Pavel Golovkin -
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel mind a kilenc meccs kimenetelét eltalálta a német első osztályú labdarúgó-bajnokság múlt hétvégi fordulójából. Ha valaki ezer forinttal megjátszotta volna a négyszeres világbajnok tippjeit, akkor több mint 600 ezret nyerhetett volna.

Sebastian Vettelről köztudott, hogy az autósport mellett a labdarúgásért is rajong. A német pilóta rengeteget olvas a sportágról, elsősorban persze hazája első osztályú bajnokságáról, a Bundesligáról, így igencsak tájékozott a témában. A 33 éves versenyzőnek természetesen kedvenc csapata is van: Vettel a szülővárósától 53 kilométerre található Frankfurt elsőszámú csapatának, az Eintrachtnak a tiszteletbeli tagja.

Vettel hatalmas focirajongó Forrás: Getty Images/AP/Pavel Golovkin

A német pilótát a Sport Bild felkérte, hogy tippelje meg a Bundesliga harmadik fordulójának pontos eredményeit. Ez kilenc meccset jelent, amelyek közül előzetesen voltak simának ígérkező összecsapások, de akadtak igazi háromesélyes találkozók is.

A forduló vasárnap este zárult, és a Bayern München Hertha felett aratott győzelmével eldőlt, hogy Vettel az összes meccs kimenetelére jól tippelt,

vagyis minden összecsapás esetében eltalálta, hogy hazai vagy vendéggyőzelem születik, esetleg döntetlennel zárul a mérkőzés. Figyelembe véve, hogy a hétvége előtt összesen 19 683 lehetőség volt, ez egészen egyedülálló bravúrnak mondható.

Persze az nagyon ritka, hogy az egyik csapat ne legyen legalább egy hajszálnyival esélyesebb ellenfelénél, így az oddsok sem voltak egyformák. Ugyanakkor nem mondhatni, hogy Vettel mindenhol a „biztosra” fogadott, kedvenc csapata esetében például a fogadóirodák a vendég Hoffenheimet tartották valamivel esélyesebbnek. Emellett két ízben is döntetlenre tippelt, aminek szorzója szinte minden mérkőzésen 3 feletti, vagyis a bukmékerek szerint egyharmad alatt van annak a valószínűsége, hogy pontosztozkodás legyen a vége.

Az egyik fogadóiroda oddsai alapján Vettel tippjei több mint 600-szoros pénzt értek. Ez azt jelenti, hogy ha valaki a forduló előtt 1000 forinttal megjátssza a négyszeres világbajnok tippjeit, akkor körülbelül 618 ezret nyerhetett volna.

Érdekesség, hogy Vettel kis híján a legsimábbnak ígérkező meccsen bukta el a tökéletes tippsort. A forduló zárómeccse előtt ugyanis a Bayern győzelmére 1,16 volt a szorzó, ehhez képest a végjáték rendkívül izgalmasra sikeredett. A 85. percben Robert Lewandowski 3–2-re alakította az állást, de 3 perccel később a berliniek Jessic Ngankam találatával egyenlítettek. Ezzel viszont még nem volt vége, a lengyel csatár a hosszabbítás 3. percében, büntetővel megnyerte a meccset csapatának, Vettelnek pedig összehozta a száz százalékos tippet.

Vettel mind a kilenc mérkőzés kimenetelét eltalálta Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Hozzá kell tenni, hogy a német pilóta a mérkőzések pontos végeredményét próbálta eltalálni, és ebben a tekintetben már közel sem volt annyira sikeres, mert csak kedvencei esetében jött be a jóslata. Ugyanakkor ez már egy sokkal nehezebb műfaj, és már az is ritkán fordul elő, hogy a kimenetelt valaki mind a kilenc esetben eltalálja.

Vettel tippsora

MérkőzésVettel tippjeValós eredmény
Union Berlin–Mainz2–14–0
Dortmund–Freiburg2–04–0
Frankfurt–Hoffenheim2–12–1
Köln–Mönchengladbach1–21–3
Werder Bremen–Bielefeld2–01–0
Stuttgart–Leverkusen2–21–1
Leipzig–Schalke3–04–0
Wolfsburg–Augsburg1–10–0
Bayern München–Hertha4–04–3