Vágólapra másolva!
Ralf Schumacher védelmébe vette unokaöccsét, miután Marc Surer kijelentette, hogy Mick nem túl tehetséges. Az Eifel Nagydíj szabadedzésére készülő pilóta túlesett az üléspróbán az Alfa Romeónál.

Mick Schumacher jó úton halad afelé, hogy bekerüljön a Forma-1 mezőnyébe. A Nürburgringen fontos mérföldkőhöz érkezik, ami versenyzői pályafutását illeti, hiszen először vehet részt Forma-1-es hétvégén. Michael Schumacher fia Antonio Giovinazzi Alfa Romeóját vezetheti az első szabadedzésen.

A német pilótával kapcsolatosan megoszlanak a vélemények, és ez az elmúlt napokban is megmutatkozott, miután Ralf Schumacher élesen visszavágott az F1-ben 82 versenyt teljesítő, jelenleg szakkommentátorként dolgozó Marc Surernek. A svájci expilóta ugyanis kijelentette, a 21 esztendős versenyző nem túl tehetséges, de képes fejlődni, mert gyorsan tanul. Nagybátyja azonban megvédte az F2-es bajnokság listavezetőjét.

Nagybátyja szerint Mick Schumacher a legjobb úton halad Forrás: Ferrari

„Megdöbbentő, hogy Marc Surer így látja a helyzetet – nyilatkozta az Auto Bildnek. – Van egy ökölszabály, miszerint az ember az első évében tanul, a másodikban pedig a végső győzelemért harcol. Ha sikerül a legjobb három között zárnia, akkor már remek munkát végzett. Mick erre mindig képes volt, úgyhogy a tehetség hiányáról nem beszélhetünk. Teljesen feleslegesnek tartom ezt a kijelentést.”

A hétszeres világbajnok fiának eddigi karrierjében valóban megfigyelhető az a tendencia, hogy egy adott sorozatban a bemutatkozó idényében szenved, de a másodikban remekül teljesít. Ennek következtében viszont nem haladt olyan gyorsan a ranglétrán, mint például Max Verstappen, aki kevesebb mint másfél évvel idősebb nála, de már a hatodik szezonját teljesíti az F1-ben.

Ralf Schumacher viszont úgy véli, a holland pilóta története egyedi eset.

„Ilyen jellegű kivétel soha többé nem lesz. Max Verstappennek volt egy kis szerencséje, de persze azt nem lehet mondani, hogy csupán véletlenről van szó. [Gyerekkorában] éjjel-nappal gokartozott, több időt töltött a pályán, mint az iskolában. Az első Forma-1-as szezonja előtt pedig több mint egy szezonon keresztül tesztelhetett. Nyilvánvalóan nagyon tehetséges, de segítséget is kapott.”

Sikeres volt az üléspróba

Az F2 éllovasa nemrég ellátogatott az Alfa Romeo hinwili központjába, ahol amellett, hogy találkozott a mérnökökkel, átesett az üléspróbán is. Michael Schumacher fia 2019-ben már vezethette az istálló aktuális autóját, és ez most jelentősen megkönnyítette a helyzetet.

– magyarázta a csapat Twitter-oldalán közzétett videóban. – Ki kellett próbálnunk, hogy megtaláljuk a kényelmes pozíciót. Ilyenkor az ember beül az autóba, és próbál mindent a személyes igényeihez igazítani. Aztán amikor [a szabadedzésen] beszállok a kocsiba, remélhetőleg minden rendben lesz.”

Schumacher átesett az üléspróbán

A tabellán a Schumacherhez legközelebb álló Callum Ilott a Haas színeiben szintén részt vehet a nürburgringi első gyakorláson. A brit pilóta egyébként hétfőn ugyancsak átesett az üléspróbán, és csapata közleménye alapján ő is készen áll a bevetésre.