Vágólapra másolva!
Bocsánatot kért a hétvégén történt, hatalmas felháborodást kiváltó gokartos botrány főszereplője, egyúttal bejelentette, hogy soha többé nem fog versenyezni. Az FIA gokartos bizottságának élén álló Felipe Massa biztosította a közvéleményt, hogy az eset nem marad következmények nélkül.

Az elmúlt napokban futótűzként terjedt el a világsajtóban az a felvétel, amely egy olaszországi gokartversenyen megörökítette, hogy az egyik, a futamot korábban feladni kényszerülő pilóta a lökhárítójával akarta megdobni a kiesését okozó riválisa autóját, majd a leintés után rá is támadt vetélytársára. Az eset óriási port kavart, hétfőn pedig a főszereplő is megszólalt a közösségi médiában.

Megbánta tettét a riválisait veszélyeztető gokartversenyző

„Szeretnék bocsánatot kérni a motorsportközösségtől azért, amit tettem – írta saját Facebook-oldalán a 23 éves Luca Corberi. – Nincs magyarázatom arra, hogy miért viselkedtem ilyen szégyenletesen, 15 éve tartó karrierem alatt nem fordult elő ehhez hasonló, és a jövőben remélhetőleg senki nem tesz ilyet. Amikor a futam után a sportfelügyelők magukhoz rendeltek, megkértem őket, hogy vegyék el a licencemet, mert tisztában voltam vele, hogy helyrehozhatatlan hibákat követtem el, de

A felvételek láttán többek között Jenson Button is életre szóló eltiltást követelt Corberinek, valamint édesapjának, aki szintén részt vett a verekedésben. A pilóta esetében, még ha meg is kapja, már nem fog számítani, ugyanis bejelentette, hogy soha többé nem indul el ehhez hasonló eseményen.

„Ebből kifolyólag úgy döntöttem, hogy a hátralévő életemben semmilyen motorsporteseményen nem veszek részt. Ezzel nem saját magam felett szeretnék ítéletet hirdetni, egyszerűen ez a helyes lépés. A családom 1985 óta részese a gokartozás világának, láttuk a sportág fejlődését, illetve a legjobb és a legrosszabb momentumait.

Gondolatait azzal zárta, hogy, bár tudja, hogy mindez nem elég, de szeretne elnézést kérni. Úgy fogalmazott, hogy a futamon rengeteg rossz dolog történt (itt valószínűleg a kiesését okozó incidensre utalhatott, amiről nem készült felvétel), de a legsúlyosabb cselekedet az ő nevéhez fűződik. Ezzel együtt „élete legszörnyűbb napja” ellenére igyekszik a jóra emlékezni a versenyzői karrierjéből.

Massa súlyos büntetést követel

A Forma-1-től 2017-ben búcsúzó Felipe Massa tavaly december óta az FIA gokartbizottságának elnökeként tevékenykedik, vasárnap pedig ott volt a helyszínen, így szemtanúja lehetett az eseményeknek. Aznap nem szólalt meg az ügy kapcsán, de hétfőn megtörte a csendet.

Massa elfogadhatatlannak nevezte a történteket Forrás: NurPhoto via Getty Images/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

„Sportágunkban elfogadhatatlan ez a viselkedés – olvasható a Twitter-bejegyzésében. – Ezek az emberek szembe fognak nézni tetteik következményeivel.” Könnyen lehet, hogy az egykori F1-es pilóta nemcsak a két Corberire,

hanem a baleset másik részvevőjére, Paolo Ippolitóra is gondolt, akit ugyancsak kizártak a versenyből.

Az FIA-nál szintén reagáltak a történtekre, és rövid közleményében úgy fogalmaztak, hogy az Olasz Automobilklubbal együtt elítélik a pilóták, csapattagok és pályabírók főszereplésével lejátszódott eseményeket. A szövetség ennek megfelelően vizsgálatot indított az incidenseket illetően.