Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel szerint nem lehet összehasonlítani az ő mostani helyzetét a 41 évesen visszatérő Michael Schumacherével. A Ferrari versenyzője kifejtette, hogy miért gondolja így.

Sebastian Vettel minden valószínűség szerint Forma-1-es pályafutása utolsó fejezetét fogja megkezdeni jövőre az Aston Martinnál, ahová a Ferraritól szerződött. Ebből a szempontból akár párhuzamot is vonhatunk közte, valamint barátja és példaképe, Michael Schumacher között, hiszen a hétszeres világbajnoknak szintén volt még egy csapata azután, hogy elhagyta Maranellót. Vettel szerint az összevetés azonban nem állja meg a helyét és felesleges is.

Vettel és Schumacher 2012-ben Forrás: AFP/Patrik Stollarz

„Nem hiszen, hogy az összehasonlítások bárhová is vezetnek. Nem lehet összehasonlítani az én helyzetemet Michael akkori helyzetével. Először is, azok más idők voltak, másodszor is, más volt a csapat és a feltételek.

– nyilatkozta a négyszeres világbajnok a Sport Bildnek.

A 33 esztendős Vettel szavaiban valóban van igazság, Schumacher ugyanis 41 évesen tért vissza a Forma-1-be, és 2009-es motorbalesete mellett valószínűleg a kora és a három éves kihagyás is szerepet játszott abban, hogy nem tudta hozni korábbi formáját. Emellett a Ferraritól sem úgy távozott, ahogy Vettel fog, hiszen még utolsó szezonjában is a világbajnoki címért harcolt.

Azonban közös lehet kettejükben, hogy akárcsak Schumacher a visszatérést, Vettel is vélhetően már alig várja, hogy megkezdhesse közös útját új csapatával, állítása szerint egyelőre azonban teljes mértékben a Ferrarira koncentrál.

A legjobbamat fogom nyújtani, hogy jól fejezzem be az itt töltött időszakomat. Jelenleg erre koncentrálok."

Továbbra is a Ferrari sikeréért küzd Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Vettel azt ugyanakkor elmondta, hogy a tárgyalások során mi volt az, ami meggyőzte, hogy jó döntés az Aston Martinhoz csatlakozni.

Lawrence Strollnak és nekem egyeznek a céljaink, ez egyesít minket. Világos elképzelése van arról, hogy mit akar elérni, én pedig nagyon elégedett voltam ezzel. Az azonban világos, hogy nem fogunk azonnal hatalmas ugrásokban fejlődni."