Orosz milliárdos venné meg fiának a Haas F1-es csapatát?

Forma-2, Nyikita Mazepin, Dmitrij Mazepin
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 27: Second placed Nikita Mazepin of Russia and Hitech Grand Prix talks with his father Dmitry Mazepin during the Formula 2 Championship Sprint Race at Sochi Autodrom on September 27, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Forma-2-ben versenyző Dmitrij Mazepin teljesítménye alapján nem túl esélyes rá, hogy bekerüljön a Forma-1-be, édesapja azonban minden követ megmozgat, hogy mégis sikerrel járjon.

Az orosz milliárdos Dmitrij Mazepin több külföldi forrás szerint is arra készül, hogy bevásárolja jelenleg a Forma-2-ben versenyző fiát, Nyikita Mazepint a Forma-1-be. Egyesek szerint nem is szimpla bevásárlásról lenne szó, hanem egy csapat megvásárlásáról. Idősebb Mazepin a hírek szerint visszautasíthatatlan ajánlatot tett le az asztalra.

Dmitrij Mazepin a fiával Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Joe Portlock - Formula 1

A 21 esztendős Nyikita Mazepin miután 2018-ban harmadik lett a GP3-ban, tavaly bemutatkozott a Forma-2-ben. Egy összetett 18. helyezés után az idén már jobban teljesít, két győzelemmel jelenleg a hatodik, mindez azonban kevésnek tűnik a Forma-1-be kerüléshez.

Holland sajtóértesülések szerint azonban Mazepin 7 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező édesapja, az orosz Uralchem vegyiipari vállalat tulajdonosa „visszautasíthatatlan" ajánlatott tett le a Haas-istálló asztalára, hogy megvásárolja a csapatot.

A Formula1news.co a hír hallatán megkereste az amerikai alakulatot, amelynek szóvivője egyértelműen cáfolta, hogy Gene Haas túladna a csapaton.

„Az istálló nem eladó" – hangzott a válasz.

A jelek szerint Mazepin a Haasnál sem jár sikerrel Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Mazepint egyébként nem először hozzák hírbe Forma-1-es csapat megvásárlásával, korábban a Renault, a Force India, legutóbb pedig a Williams kapcsán is felmerült a neve, de végül egyik istálló sem került a tulajdonába. Ami a Haast illeti, Günther Steiner csapatfőnök nemrég kijelentette, hogy a pilótaválasztásnál (amennyiben megválnak egyik vagy mindkét jelenlegi versenyzőjüktől) nem az anyagiak játsszák a legfőbb szerepet, mert ezen a téren „rendben vannak."