Alonso: Valóban én vagyok a legkomplettebb pilóta

Forma-1, Fernando Alonso, Renault, Viry-Chatillon, meeting
Fernando Alonso (ESP) visits the Renault Sport Racing Headquarters at Viry-Chatillon. Wednesday 23rd September 2020. Viry-Chatillon, Paris, France.
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso töretlen magabiztossággal készül a visszatérésére, egy interjúban pedig elmondta, ő is a legösszetettebb Forma-1-es pilótának tartja saját magát.

Fernando Alonso két év kihagyás után, 39 évesen tér vissza a Forma-1-be, miután kétéves szerződést írt alá a jövőre már Alpine néven versenyző Renault-val. A kétszeres világbajnok úgy érzi, hogy szeretné újra megméretni magát a legmagasabb szinten ahelyett, hogy otthonról nézné a versenyeket. A Motorsport-Total.com-nak adott interjúban a spanyol pilóta beszélt arról, hogy milyen versenyzőnek tartja magát, illetve arról is, hogy mitől ég benne folyamatosan a versenyzés iránti vágy.

Alonso magabiztosan készül a visszatérésre Forrás: DPPI

Alonsóval kapcsolatban általános vélekedés, hogy az utóbbi évek egyik legösszetettebb versenyzője, azaz nincs igazán gyengéje. A kétszeres világbajnok szerint ez valóban így van.

Talán van nálam gyorsabb versenyző esőben, ahogy talán egy körön is, úgyhogy egyértelműen van nálam jobb ezeken a területeken, de nem sok."

Alonsóról köztudott, hogy imádja az országúti kerékpározást, így egy kerékpáros példával szemléltette, hogy mennyire tartja jónak magát. „Ha egy kerékpáros 9 és feles a hegyen, 9 és feles az időfutamon és 9 és feles s sprintben, akkor mindhárom trikót ő fogja viselni" – utalt a nagy körversenyeken kiosztott, az adott területen a legjobbnak járó mezre.

A terepralizás jó tapasztalat volt a számára Forrás: Toyota

Mióta 2018 végén hátat fordított a Forma-1-nek, a spanyol több szakágban is kipróbálta magát, nyert két Le Mans-i 24 órást és egy Daytonai 24 órást, részt vett két Indy 500-on (kvalifikálni csak az egyikre tudta magát), illetve elindult az idei Dakar-ralin is. Úgy véli, ezek a tapasztalatok arra voltak jók, hogy „felfedezze saját magát" és rájöjjön, hogy olyan pilóta, „aki minden szituációhoz alkalmazkodik, minden autóhoz, minden kategóriában."

– mondta visszatérésének okairól.

Azt tervezi, hogy jövőre ugyanazzal a küzdeni akarással veti bele magát a küzdelembe, ami jellemezte őt eddigi pályafutása során. „Amikor hatodik vagyok és még van hátra tíz kör, mindig azt gondolom, hogy még meglehet a dobogó. Nem tudom kikapcsolni ezt a kapcsolót a fejemben, nem tudok megelégedni kevesebbel, mindig egy kicsit többet akarok. Ambiciózus vagyok."

Nem csak szórakozásból tér vissza Forrás: DPPI/Renault

És hogy honnan ez a küzdőszellem? Ezt ő maga sem igazán tudja. „Sokat gondolkoztam ezen. A szüleim nagyon csendesek, nincs bennük ekkora versenyszellem. A nővérem is nagyon nyugodt ember, valamint a legjobb barátaim is.

Akár a barátaimmal vagyok, akár otthon, vagy a szupermarketben, ahol gyorsabban akarom levenni a tejet a polcról, mint a többiek. Olyan ez, mint egy játszma."