Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülés szerint elképzelhető, hogy Mick Schumacher jövőre nem az Alfa Romeo pilótája lesz, noha a Forma-1-ben mindenképpen be fog mutatkozni. Amennyiben a 21 esztendős pilóta mégis az Alfánál köt ki, Kimi Räikkönen csapattársa lehet.

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Mick Schumacher jövőre bemutatkozhat a Forma-1-ben, azt azonban továbbra sem lehet tudni, hogy melyik csapatnál teheti mindezt. Túl nagy választási lehetőség persze nincsen, lévén a Ferrari akadémistájaként csak a maranellóiak motorját használó Alfa Romeo és Haas jöhet szóba, ám a Gazzetta dello Sport újságírója szerint lehet egy csavar a történetben.

Schumacher az Alfa Romeóval már tesztelt az F1-ben Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A hétszeres világbajnok fia először tavaly, a Bahreini Nagydíj után rendezett teszten ülhetett aktuális Forma-1-es autóban, amikor egy napon át a Ferrari, egy napon át pedig az Alfa Romeónál tesztelt. A Forma-2-es pontverseny éllovasa a jövő hét végén a Nürburgringen éles körülmények között is az Alfa Romeo volánja mögött foglalhat helyet, kézenfekvőnek tűnhet tehát, hogy jövőre náluk mutatkozzon be. Luigi Perna, a neves olasz sportnapilap újságírója azonban egy új forgatókönyvről számolt be.

„A Ferrarinak joga lesz két pilótáját beültetni az ügyfélcsapataiba a motorszállításhoz kötődő megegyezés részeként.

– írta a Gazzetta dello Sport hasábjain. – A másik, ennél valószínűtlenebb forgatókönyv, hogy a kis Schumi az Alfához kerül Giovinazzi helyére, és Callum Ilott fog vezetni a Haasnál."

A Haas lehet Schumacher első F1-es csapata? Forrás: AFP/Getty Images/Kirill Kudryavtsev

Hogy előbbinél ki lehet Schumacher csapattársa, azt nehéz megmondani, ugyanis a Haas egyik jelenlegi pilótája sem rendelkezik szerződéssel a következő évre. Ugyanez a helyzet az Alfánál is, a neves Forma-1-es újságíró, Roger Benoit azonban a svájci Blick hasábjain arról számolt be, hogy Kimi Räikkönen már közölte Frédéric Vasseur csapatfőnökkel, hogy jövőre is maradna. Ezt az értesülést a 2007-es világbajnok később cáfolta.

Mindhárom Ferrari-junior érdekli az Alfát

Luigi Perna értesüléseivel szembemegy Lawrence Barretto, az F1.com szakírója, akinek Frédéric Vassuer egyértelmű igennel felelt arra a kérdésre, hogy Mick Schumacher, Callum Ilott, valamint előbbi csapattársa, Robert Shwartzman is az Alfa listáján van-e.

„Ezen kívül Antonio Giovinazzi is szerepel a listán. Beszélnünk kell vele arról, hogy mit szeretnénk, és persze arról, hogy a Ferrari mit szeretne. A Ferrarinak három nagyon jó fiatalja van, Shwartzman újoncként nagyon erős, Schumacher és Ilott pedig hozza a teljesítményt. Sokkal jobb ebben a helyzetben lenni és jó pilóták közül választani, mintha nem lenne választási lehetőségünk" – fogalmazott az Alfa Romeo csapatfőnöke.

Barretto saját forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy Schumacher a legfőbb esélyes az Alfa második ülésére, de döntést csak az Abu-dzabi Nagydíj után fognak hozni,

ahol Shwartzman is valószínűleg az Alfánál vezethet majd az első szabadedzésen.

Ami Räikkönent illeti, a szakíró szintén úgy tudja, hogy a finn végül a maradás mellett döntött, és az Alfa Romeo is ezt akarta, mivel a jelenlegi helyzetükben nagyon értékes nekik a 41 éves veterán tapasztalata az autó fejlesztésében.